Aliağa’dan bölgeye örnek pazar

GÜNDEM 16.01.2021 - 11:01, Güncelleme: 16.01.2021 - 11:01 2568+ kez okundu.

Aliağa’dan bölgeye örnek pazar

İzmir’in Aliağa ilçesi pazar yerlerinde vatandaşların ve esnafın daha rahat, sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesi için gerekli tüm tedbirler Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından alınıyor. Sebze, meyve, bakliyat, tavuk, balık, süt ürünleri ile yöresel ürünler dışında konfeksiyon ve tuhafiye ürünlerinin de satışının yapıldığı Aliağa’nın en büyük kapalı pazarı olma özelliğini taşıyan Atatürk Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde bölgeye örnek olacak bir pazar kuruluyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazar alanına gelen esnaf HES kodu sorgulamasının ardından tezgâhlarını Zabıta Ekiplerinin gözetiminde belirlenen alanlara vatandaşların rahatça alışveriş yapabileceği şekilde kuruyor. Gün içinde Zabıta Müdürlüğü tarafından Kovid-19 ve etiket denetimi yapılıyor. Aliağa Belediyesi Milletin Ekibi personeli tarafından ise pazar yeri girişlerinde vatandaşların ateş ölçümü yapılıyor. Daha Rahat Alışveriş İçin Geniş Alanlar Oluşturuluyor Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Aliağa Pazar Yerleri’nde yılbaşından itibaren daha düzenli bir yapıya büründük. Esnafımızın tezgâhlarını kurarken sarı çizgilere dikkat ederek kurmalarını sağlıyoruz. Bu sayede alışveriş yapan vatandaşlarımız için daha geniş alanlar oluşturuyoruz. Esnafımızı sabahın erken saatlerinden itibaren pazar yerine HES kodu sorgulaması yaparak alıyoruz. Kovid-19 tedbirleri kapsamında giriş kapılarımızda ve pazar yeri içerisinde gerekli her türlü önlemi alıyoruz. Disiplinli ve düzenli, bölgemize örnek bir pazar yeri oluşturuyoruz.” dedi. Vatandaşların daha sağlıklı ürünlere ulaşıp rahat alışveriş yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Mustafa Tahir Acar, pazar yerlerinde yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığını söyledi. Esnaf ve Vatandaşlar Aliağa Pazarlarını Beğeniyor Pazar yerindeki uygulamaları değerlendiren esnaf ve vatandaşlar, Aliağa pazarlarının diğer pazarlardan farklı olduğunu dile getirerek Aliağa Belediyesi tarafından alınan önlemlerden duydukları memnuniyetleri dile getiriyor.

Daha Rahat Alışveriş İçin Geniş Alanlar Oluşturuluyor

Esnaf ve Vatandaşlar Aliağa Pazarlarını Beğeniyor