Başkan Ergün’den yeni atıksu ve altyapı müjdeleri

ALTYAPI 13.01.2021 - 09:37, Güncelleme: 13.01.2021 - 09:37 1821+ kez okundu.

Başkan Ergün’den yeni atıksu ve altyapı müjdeleri

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, 2021 yılı ilk meclis toplantısında dikkat çektiği yatırımlardan biri de atıksu arıtma tesisleri oldu. Başkan Ergün, 2020 yılında 19 atıksu arıtma tesisi ile 70 milyon metreküp atıksu arıtımı yaptıklarını söyleyerek, yeni tesislerin de müjdesini paylaştı. Demirci, Selendi, Köprübaşı, Yunusemre Muradiye, Gördes Güneşli, Kırkağaç İlyaslar Mahallesi ile Sarıgöl’e de atıksu arıtma tesisleri inşa edeceklerini belirten Başkan Ergün, Sarıgöl için 5 Ocak’ta ihaleye çıkıldığını Manisalılar ile paylaştı. Manisa’nın daha yaşanabilir bir yapıya kavuşması için atıksu arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2021 yılı ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da çevreci hizmetlerini paylaştı. Manisa’da atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmaması için çalışıldığını belirten Başkan Ergün, Demirci, Selendi, Köprübaşı, Yunusemre Muradiye, Gördes Güneşli, Kırkağaç İlyaslar Mahallesi ile Sarıgöl’e de atıksu arıtma tesisi yapacaklarını söyledi. Başkan Ergün’den çevreci müjdeler Gediz ve Bakırçay Havzalarının korunması noktasında titiz bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, “19 atıksu arıtma tesisi ile 2020 yılında 70 milyon metreküp atıksuyu arıttık. Alaşehir Merkez ve Kavaklıdere mahallemize geçtiğimiz yıl yeni atıksu arıtma tesislerini kazandırdık. SUKAP kapsamında Sarıgöl atıksu arıtma tesisimizin ihalesi de 5 Ocak'ta yapıldı. Bu müjdeyi de buradan paylaşmak istiyorum. Bunun yanında Demirci ilçemize atıksu arıtma tesisi, 85 kilometre içme suyu ve 80 kilometre kanalizasyon hattı, Selendi ilçemize atıksu arıtma tesisi, 37 kilometre içme suyu, 39 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre yağmursuyu hattı yapmayı planlıyoruz. Köprübaşı ilçe merkezi, Kırkağaç İlyaslar mahallemize, Yunusemre Muradiye mahallemize ve Gördes Güneşli mahallemize de yeni atıksu arıtma tesisi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Ergün’den çevreci müjdeler

Manisa HABERİ