Bayındır’da üreticiye destek devam ediyor

20.01.2021 - 16:08, Güncelleme: 20.01.2021 - 16:08 2749+ kez okundu.

Bayındır’da üreticiye destek devam ediyor

Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ve Sarıyurt Mahallelerinde orman vasfını yitirmiş araziler tekrar değerleniyor. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile hem araziler değerlenecek hem de bu mahallelerde yaşayan vatandaşlara destek olunacak. Projede ilk olarak Lütuflar mahallesindeki yaklaşık 35 hektar alan mahallelilere kura ile dağıtıldı ve bu alanlara dikilmesi için incir fidanı verildi. Proje hakkında görüşünü aldığımız Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanımızın talimatı ve Bayındır Orman İşletme Müdürlüğümüzün gayretiyle beraber, kırsal mahallelerimizde orman vasfını yitirmiş arazilere gelir getirici fidan dikilerek oradaki hemşehrilerimizi desteklemek ve ekonomilerine katkıda bulunmak için hazırlanan projeye bugün Lütuflar mahallemizde başladık. Yaklaşık 35 hektar alanda 125 parsel oluşturularak 125 hemşehrimize kişi başı 80-85 adet incir fidanı dikebilecek oldukları alanının kurasını gerçekleştirdik. Lütuflarlı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Sırada Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ve Sarıyurt mahallelerimiz planlanmaktadır. Rabbim bereketini arttırsın inşallah.”