Cefakâr temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

11.08.2020 - 10:41, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2057+ kez okundu.

Cefakâr temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Bergama Belediyesi temizlik işleri personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Covid-19 nedeniyle tüm dünya için halk sağlığı tehdidi devam ederken, Bergama’nın cadde ve sokaklarında günlük temizliğin sağlanmasında cefakârca çalışan temizlik işçilerinin iş kazalarına karşı almaları gereken önlemler, kendi sağlıklarını korumaları için dikkat etmeleri gereken kurallar üzerine eğitim verildi. Başkan Koştu, “İlçemizin temizliği için sürekli çöp kamyonu arkasında cefakârca çalışan, ekmeğini en zorlu şartlar altında kazanan kardeşlerimizin güvenliği ve sağlığı için bu eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

Bergama Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim çalışması, Temizlik İşleri Birimi’nin yeni şantiyesinde maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapıldı. Temizlik işçileri çalışırken nelere dikkat etmeleri konusunda bilgilendirildi. Çalışma anında çalışanın sağlığının korunması ve yaşanması muhtemel iş kazalarına karşı tedbirlerini arttıran Bergama Belediyesi, kurumun farklı birimlerinde görev alan personele yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini vermeye devam ediyor. Temizlik işleri yeni şantiyesinde gerçekleştirilen eğitimde iş güvenliği uzmanları, işçilere bilgilendirmelerde bulundu. Eğitimin sonunda iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanları, çalışanlarından gelen soruları yanıtladılar.   Başkan Koştu, “Hijyen bu günlerde her zamankinden daha önemli”   Covid-19 salgını nedeniyle hijyenin günümüzde daha çok önem arz ettiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İşçilerimiz çalışırken iş güvenliği ve sağlığına dikkat etmeleri hem kanuni bir zorunluluk, hem de iş devamlılığı için vazgeçilemez bir unsur. Temizlik işlerinde görevli kardeşlerimiz cefakârca çalışırken, hijyen kurallarına dikkat etmeleri son derece önemli. Personelimize uygun kişisel koruyucu donanımlarının kullanımı ve iş başındayken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve hijyen konusunda bilgilendirme yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Koştu, “Hijyen bu günlerde her zamankinden daha önemli”