CHP, Kumluca ve Serik için 'rüşvet' iddiasıyla müfettiş istedi

30.05.2020 - 22:52, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 6716+ kez okundu.
 

CHP, Kumluca ve Serik için 'rüşvet' iddiasıyla müfettiş istedi

Yazılı açıklama yaparak İçişleri Bakanı Soylu'ya seslenen CHP Antalya İl Başkanı Bayar, Kumluca Belediyesi'nin denetlenmesini, Serik'teki 500 bin lira rüşvetin soruşturulmasını istedi

Mustafa Kazım Aydın / Antalya Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Kumluca Belediyesi ile ilgili gündeme gelen rüşvet söylentileri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Bayar, dedikoduların açıklığa kavuşturulması adına Kumluca ve Serik Belediyelerinin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti.  Bayar açıklamasında, Kumluca Belediyesi ile ilgili iddiaların yanı sıra, 2 aydır ülke gündemini meşgul eden Serik Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının da bakanlar tarafından teyit edildiği halde incelenmediğini hatırlatarak İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etti. Başkan Nusret Bayar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Kumluca Belediyesi ile ilgili birtakım iddiaların konuşulduğunu görmekteyiz. Bu iddialara son vermesi ve kamu vicdanını rahatlatması adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, Kumluca Belediyesi’ni denetlemesi için müfettiş göndermesini talep etmekteyiz. Ancak görmezden gelinemeyecek bir diğer husus olan Serik Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili de henüz hiçbir işlem yapılmadığını önemle hatırlatmaktayız. İki aydır ülke gündeminden düşmeyen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un itiraf ettiği 500 bin liralık rüşvet iddialarını da araştırması, aydınlatması ve kamu vicdanını rahatlatması adına İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep ediyoruz. Yaklaşık iki aydır tüm Türkiye’nin gündemine oturan bu iddialara karşı AKP hükümetinin görmezden gelen tavrı, kamuoyunu fazlasıyla huzursuz ve tedirgin etmektedir. Biz buradan bir kez daha soruyoruz. 500 bin lira rüşveti kim verdi? Kim aldı? Kim göz yumdu? Konuyu bir an önce açıklığa kavuşturması adına İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Rüşveti alan, veren, göz yuman her kim ise, yargı önünde hesabını verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz."   
Yazılı açıklama yaparak İçişleri Bakanı Soylu'ya seslenen CHP Antalya İl Başkanı Bayar, Kumluca Belediyesi'nin denetlenmesini, Serik'teki 500 bin lira rüşvetin soruşturulmasını istedi

Mustafa Kazım Aydın / Antalya

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Kumluca Belediyesi ile ilgili gündeme gelen rüşvet söylentileri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Bayar, dedikoduların açıklığa kavuşturulması adına Kumluca ve Serik Belediyelerinin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti. 


Bayar açıklamasında, Kumluca Belediyesi ile ilgili iddiaların yanı sıra, 2 aydır ülke gündemini meşgul eden Serik Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının da bakanlar tarafından teyit edildiği halde incelenmediğini hatırlatarak İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Başkan Nusret Bayar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde Kumluca Belediyesi ile ilgili birtakım iddiaların konuşulduğunu görmekteyiz. Bu iddialara son vermesi ve kamu vicdanını rahatlatması adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, Kumluca Belediyesi’ni denetlemesi için müfettiş göndermesini talep etmekteyiz. Ancak görmezden gelinemeyecek bir diğer husus olan Serik Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili de henüz hiçbir işlem yapılmadığını önemle hatırlatmaktayız.

İki aydır ülke gündeminden düşmeyen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un itiraf ettiği 500 bin liralık rüşvet iddialarını da araştırması, aydınlatması ve kamu vicdanını rahatlatması adına İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep ediyoruz. Yaklaşık iki aydır tüm Türkiye’nin gündemine oturan bu iddialara karşı AKP hükümetinin görmezden gelen tavrı, kamuoyunu fazlasıyla huzursuz ve tedirgin etmektedir. Biz buradan bir kez daha soruyoruz. 500 bin lira rüşveti kim verdi? Kim aldı? Kim göz yumdu? Konuyu bir an önce açıklığa kavuşturması adına İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.

Rüşveti alan, veren, göz yuman her kim ise, yargı önünde hesabını verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz." 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.