Engelsizsiniz öykü yarışmasının kazananları belli oldu

PROJE 20.05.2020 - 16:40, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3629+ kez okundu.

Engelsizsiniz öykü yarışmasının kazananları belli oldu

Hayata geçirdiği projelerde erişilebilirliğe büyük önem veren ve bu sayede engelli vatandaşların hayatına dokunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Öykü Yarışması’nın sonuçlarını açıkladı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda kazananlara ödülleri teslim edilirken, yarışmada ödüle layık görülen öyküler belediyenin web sitesinde yayınlandı.

Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen ‘Engelsizsiniz Öykü Yarışması’nda jürinin titizlikle gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda kazananlar belli oldu. Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu üyelerinden Ali Kara, Gencer Aytüre, Gülten Afacan, Hacer Özgün, Mehmet Sadık Bozkurt, Münevver İzgi, Sevgi Nigar Öztürk ve Sevgi Tuncay’ın gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda birinciye, ikinciye, üçüncüye ve jüri özel ödülüne layık görülen yazarlara ödülleri teslim edildi. Yarışmada Sürgün isimli öyküsüyle Ömer İlkay Arlı birinci, Kulak isimli öyküsüyle Mesut Akavioğlu ikinci, Savanadan Çıkan Yıldız isimli öyküsüyle Oğuz Yılmazlar üçüncü olurken, Hepimiz Engelliyiz isimli öyküsüyle Nesrin Arda ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Kazananlara ödülleri 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü’nde Engelliler Birimi tarafından ulaştırılırken, öyküler de belediyenin web sitesinde yayınlandı.