Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Korona’da Rehavete Kapılmayalım

05.05.2020 - 18:42, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2924+ kez okundu.
 

Korona’da Rehavete Kapılmayalım

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, koronavirüsle mücadele kapsamında Tavşanlılı vatandaşların salgın boyunca üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini, ancak son zamanlarda bir rehavet havasının oluştuğunu söyledi.

Özellikle 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmasına rağmen özellikle son zamanlarda bu tedbire uyulmadığının gözlemlendiğini belirten Başkan Güler,“Özellikle 65 yaş grubu vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından sokağa çıkmamasıyla ilgili yayınlanan genelgeye rağmen buna uyulmadığını ve 20 yaş altı bazı gençlerimizin de sabah-akşam sokaklarda olduklarını görüyoruz. Marketlerimiz neredeyse tıka basa dolu. Maske kullanımı yeteri kadar yok. Sosyal mesafe şartlarına riayet edilmiyor” diye konuştu.Devletin koronavirüsle etkin bir mücadele yürüttüğünü ve bu mücadeleyi sekteye uğratmaya kimsenin hakkının olmadığını kaydeden Başkan Güler, “İşyerleri kapanan esnaflarımız bir an önce işlerine geri dönebilmeli. Ekonomik anlamda rahatlamalıyız. Ama bunların gerçekleşmesi için de devletimizin getirdiği tedbir kurallarına eksiksiz uymamız gerekiyor. Cumhuriyet Meydanı’nda araç park edecek yer yok. Sanki virüs salgını yokmuş gibi vatandaşlarımız hep dışarıda. Bazı vatandaşlarımız özellikle öğleden sonraları kalabalık gruplar halinde sokaklarda dolaşıyor. Pazara ailecek çıkılmaya başlandı. Bu gidişat ne yazıkki aleyhimize neticelenir. Bunlara son verip koronavirüsü ile ilgili alınan tedbirlerin tamamına lütfen uyalım” ifadelerini kullandı.  “BU ZORLU DÖNEMDE HALKIMIZ VE ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ.”“İHTİYAÇ SAHİBİ KİM VARSA YARDIM EDELİM. MAHALLENİZDE BİZİM ULAŞAMADIĞIMIZ İHTİYAÇ SAHİBİ VARSA HEMEN BİZE BİLDİRİN” Tavşanlı Belediyesi olarak koronavirüsün olumsuz etkilerine karşı gerekli her türlü tedbirleri aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Belediye halk için var. Bu zorlu dönemde halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Son olarak işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza yönelik olarak yaklaşık 500 adet erzak kolisi dağıttık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ise dağıtımlar devam ediyor” dedi.Bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın dini bir görev olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Olanın olmayana borcu var. En yakın komşumuzdan başlamak suretiyle ihtiyaç sahibi insan kim varsa yardım edebiliyorsak edelim, edemiyorsak bu vatandaşlarımızın isimlerini belediyemize bildirin” şeklinde konuştu.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, koronavirüsle mücadele kapsamında Tavşanlılı vatandaşların salgın boyunca üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini, ancak son zamanlarda bir rehavet havasının oluştuğunu söyledi.

Özellikle 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmasına rağmen özellikle son zamanlarda bu tedbire uyulmadığının gözlemlendiğini belirten Başkan Güler,“Özellikle 65 yaş grubu vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından sokağa çıkmamasıyla ilgili yayınlanan genelgeye rağmen buna uyulmadığını ve 20 yaş altı bazı gençlerimizin de sabah-akşam sokaklarda olduklarını görüyoruz. Marketlerimiz neredeyse tıka basa dolu. Maske kullanımı yeteri kadar yok. Sosyal mesafe şartlarına riayet edilmiyor” diye konuştu.Devletin koronavirüsle etkin bir mücadele yürüttüğünü ve bu mücadeleyi sekteye uğratmaya kimsenin hakkının olmadığını kaydeden Başkan Güler, “İşyerleri kapanan esnaflarımız bir an önce işlerine geri dönebilmeli. Ekonomik anlamda rahatlamalıyız. Ama bunların gerçekleşmesi için de devletimizin getirdiği tedbir kurallarına eksiksiz uymamız gerekiyor. Cumhuriyet Meydanı’nda araç park edecek yer yok. Sanki virüs salgını yokmuş gibi vatandaşlarımız hep dışarıda. Bazı vatandaşlarımız özellikle öğleden sonraları kalabalık gruplar halinde sokaklarda dolaşıyor. Pazara ailecek çıkılmaya başlandı. Bu gidişat ne yazıkki aleyhimize neticelenir. Bunlara son verip koronavirüsü ile ilgili alınan tedbirlerin tamamına lütfen uyalım” ifadelerini kullandı. 

“BU ZORLU DÖNEMDE HALKIMIZ VE ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ.”“İHTİYAÇ SAHİBİ KİM VARSA YARDIM EDELİM. MAHALLENİZDE BİZİM ULAŞAMADIĞIMIZ İHTİYAÇ SAHİBİ VARSA HEMEN BİZE BİLDİRİN”

Tavşanlı Belediyesi olarak koronavirüsün olumsuz etkilerine karşı gerekli her türlü tedbirleri aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Belediye halk için var. Bu zorlu dönemde halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Son olarak işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza yönelik olarak yaklaşık 500 adet erzak kolisi dağıttık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ise dağıtımlar devam ediyor” dedi.Bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın dini bir görev olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Olanın olmayana borcu var. En yakın komşumuzdan başlamak suretiyle ihtiyaç sahibi insan kim varsa yardım edebiliyorsak edelim, edemiyorsak bu vatandaşlarımızın isimlerini belediyemize bildirin” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.