Mersin'de Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu artıyor

PROJE 21.05.2020 - 13:12, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3405+ kez okundu.

Mersin'de Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu artıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu yeni doğumlarla her geçen gün artıyor. Parkın sakinlerinden deve kuşu ailesine yumurtaların kırılmasıyla birlikte yeni üyeler katıldı. 42 günlük kuluçka süresinin ardından geçtiğimiz günlerde kabukların kırılmasıyla 3 yavru dünyaya geldi.

Anne ve babalarından ayrı yerde tutulan yavrular teknik personel gözetiminde, konusunda uzman bakıcıları tarafından özel diyet programları ile besleniyor. Tarsus Hayvan Parkı’nın ilk deve kuşu yavrusu bundan 7 ay önce kabuğunu kırarak, dünyaya gelmişti. Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu artmaya devam ediyor Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeni doğumlarla artmaya devam ediyor. Hayata gözlerini açan sevimli yavrular, Tarsus Doğa Parkı’na neşe katıyor. Doğa Parkı’nın üyeleri Ayıcan ve Pakoş’un yavruları Fıstık ve Doğa ile başlayan doğum heyecanı, lemurların ailesine katılan yeni üyeler ile devam ederken, parkın sakinlerinden deve kuşu ailesine de yumurtaların kırılmasıyla birlikte 3 yeni üye katıldı. İlk yavru 7 ay önce, 3 yavru 6 gün önce kabuğunu kırdı Tarsus Hayvan Parkı’nın ilk deve kuşu yavrusu bundan 7 ay önce 42 günlük kuluçka süresinin ardından kabuğunu kırarak, dünyaya gelmişti. 42 günlük kuluçka süresinin ardından geçtiğimiz günlerde kabukların kırılmasıyla 3 yavru daha dünyaya gözlerini açtı. Anne ve babalarından ayrı yerde tutulan 6 günlük yavrular, teknik personel gözetiminde konusunda uzman bakıcıları tarafından özel diyet programları ile besleniyor. Yavrular için nem ve sıcaklık dengesinin ayarlandığı özel alanlar oluşturuldu Tarsus Doğa Parkı’nın ilk göz ağrısı olan deve kuşu yavrusu ve ardından dünyaya gelen 3 yavru, nem ve sıcaklık dengesinin ayarlandığı özel alanlarda özenle bakılıyor. Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğini taşıyan Tarsus Doğa Parkı’nda yüzlerce çeşit hayvana ev sahipliği yapıyor.
Tarsus Doğa Parkı’nın nüfusu artmaya devam ediyor
İlk yavru 7 ay önce, 3 yavru 6 gün önce kabuğunu kırdı
Yavrular için nem ve sıcaklık dengesinin ayarlandığı özel alanlar oluşturuldu