TBL Erkekler Basketbol 1 Lig

05.05.2020 - 12:40, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3463+ kez okundu.

TBL Erkekler Basketbol 1 Lig

TBL Erkekler Basketbol 1 Lig’de Petkim ile averaj ile liderliği paylaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da gözler Ankara’nın vereceği kararda. Salgın nedeniyle ara verilen liglerle alakalı yapılacak toplantıda, ligin flaş takımı LH Fethiye Belediyespor, liglerin mevcut haliyle tescil edilmesini bekliyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Kaptanı Miraç Efe Doğan, bugün Ankara’da Bilim Kurulu’nun sadece Süper Futbol Ligi ve TFF 1 Lig için toplanacağını işaret ederek, basketbol ligleriyle ilgili nihai kararın ilerleyen günlerde verileceğini belirti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un liglerde verdiği mücadeleye dikkat çeken Doğan, “Bu sezon ekonomik olarak büyük rakamlara takım oluşturan takımlara göre Fethiye Belediyespor’umuz sporcularıyla, taraftarıyla, teknik heyetimiz, yönetimimiz, Belediye Başkanımızın destekleriyle ara verilen ana kadar hep üst sıralarda tamamlamıştır. Fethiye olarak bu sezon müthiş bir rüzgar yakalamıştık. Herşey normal akışında devam etseydi, biz kalan 6 maçımızı da kazanıp zaten Süper Lig’e çıkacaktık. Liglerin durdurulduğu gün itibarıyla takımımız 24 maçta 19 galibiyetle liderin arkasından sayı averajıyla ikinci sıradaydı. Oynanan 24 maçlık periyodun 12 haftasını biz lider geçmiştik. Ortada inkar edilemeyecek bir sportif başarı vardı. Adeta tüm Fethiye basketbol topunun etrafında birleşmişti. Belediye yönetimi, Kulüp yönetimi, teknik kadro ve ana sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olarak zaten üst lige hazırlanmaya başlamıştık. Verdiğimiz mücadelenin ligdeki birçok takım taraftarının takdirini aldığına inanıyoruz. İlerleyen günlerde bilim kurulu ve TBF tarafından Türk Basketboluyla ilgili kararlar da alınacak. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Basketbol Takımı olarak vermiş olduğumuz mücadelenin sonucunu alarak, liglerin mevcut şekliyle tescil edilmesini bekliyoruz” dedi.   Yabancı oyuncular ülkelerine döndüler   Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de basketbol takımlarının ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu belirten Doğan, “Yabancı basketbolcuların çok büyük kısmının ülkelerine döndüler. Geri gelip gelmeyeceklerinin belli değil. 2019 – 2020 sezonunun başlayabileceğini düşünmüyorum. Yaşanan sıkıntılar ortada” diye konuştu.   Basketbol ve Voleybol’da şartlar farklı   Bugün Bilim Kurulu ve TFF tarafından futbol ile ilgili alınacak kararların diğer iki büyük branş için de referans olması bekleniyordu. Ancak şartları farklı olan basketbol ve voleybol için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın “Futboldan bağımsız hareket edebilirsiniz” görüşünü ilettiği öğrenildi. Bu iki branşta hem kulüplerin büyük çoğunluğunun hem de sporcuların oynamak istemedikleri biliniyor. TBF ve TVF, önümüzdeki günlerde tüm ligler ile ilgili kararlarını kamuoyu ile paylaşacak.
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Kaptanı Miraç Efe Doğan, bugün
edilmesini bekliyoruz” dedi.

Yabancı oyuncular ülkelerine döndüler

düşünmüyorum. Yaşanan sıkıntılar ortada” diye konuştu.

Basketbol ve Voleybol’da şartlar farklı

kamuoyu ile paylaşacak.