Sahil Bandı’nda altyapı çalışmaları başladı

18.01.2021 - 13:11, Güncelleme: 18.01.2021 - 13:11 1997+ kez okundu.

Sahil Bandı’nda altyapı çalışmaları başladı

Fethiye 1, 2 ve 3. Etap Sahil Bantları güzergahındaki Cahit Gündüz Caddesi alt ve üst yapısıyla birlikte yenileniyor. ADM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından elektrik telleri yer altına alınırken, aydınlatma çalışması da yapılacak. Fethiye Belediyesi alt yapı çalışmalarının ardından yolun üst yapısını ve sahil bandı tartan pistini yenileyecek.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran, ADM Şirketi saha şefleriyle birlikte sahil bandında başlayan çalışmayı yerinde incelediler. Kazı çalışmaları sırasında Alim Karaca tarafından çeşitli talimatlar verildiği görüldü. Aynı zamanda sahil bandındaki koşu pistinin (tartan pist) tamamen yenileneceği de öğrenildi. Çalışmalar kapsamında ilk önce ADM Elektrik Dağıtım Şirketi’nce bölgede elektrik tellerinin yer altına alınacak. Ardından aydınlatma çalışması için tuşa basılacak. Bu işler sırasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri alt yapıyla ilgili sorunlar var ise tespitini yapıp, çözümleme işlemi gerçekleştirecek. Fethiye Belediyesi ise, çalışmalar bittikten sonra 20 bin m² alanda parke çalışması yapacak. Yol baştan sona yenilenecek. Koşu pisti de bu kapsamda yenilenmiş olacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ADM şirketinin alt yapı çalışmalarının ardından Fethiye Belediyesi olarak üst yapı çalışması yapacağız. En kısa sürede işi bitirmek istiyoruz. Aynı zamanda tartan pisti de bu kapsamda yenilenecek. Aydınlatma çalışması da yapılacak” dedi.