3 Aralık Engelliler Günü'nde Bodrum'da anlamlı etkinlik

GÜNDEM 03.12.2021 - 16:47, Güncelleme: 03.12.2021 - 16:47 1532+ kez okundu.

3 Aralık Engelliler Günü'nde Bodrum'da anlamlı etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere tüm anayasal haklardan eşit biçimde yararlanması için yollardan, toplu taşımaya, kamusal alanlardan, tüm kamu hizmetlerine kadar erişilebilir bir kent olmayı hedefleyen Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı’nın düzenlediği program ile engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Gerçekleşen etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, SG Bodrum Karakol Komutanı SG Binbaşı Utku Meral, Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, öğretmenler, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu, Özel Uğur Okulları ve Yahşi Özel Uygulama Okulları öğrencilerinin performansları sergilendi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni Tuba Tanrıverdi'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından etkinlik, Bodrum Sağlık Vakfı Engelsiz Müzik Atölyesinin ritim gösterisi ile başladı. Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Uğur Okulları Anadolu Lisesinin ‘’Engelsiz Hayat’’ adlı şarkısı eşliğinde dans gösterisiyle devam eden etkinlik, Halk Eğitim Merkezi Özel Çocuklar Kursu öğrencilerinin ‘’Sevdim Bir Genç Kadını’’ adlı şarkı eşliğinde dans gösterisiyle devam etti. Gösterilerde ayrıca Yahşi Özel Uygulama Okulu öğrencileri Merve İşbilir ‘’Engel Olmayın’’ ile Nazlı Karakoyun "Engelli Deme’’ adlı şiirini okudu. Halk Eğitim Merkezi Özel Çocuklar Kursu öğrencisi Murat Taşçı piyano sunumu gerçekleştirdi. Engelli ailelerinin ve vatandaşların büyük beğenisini kazanan etkinlik, Kerem Aydınlar Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfının ‘’Balta Balta’’ isimli müzik eşliğinde dans gösterisi ile alkışlarla sona erdi.