Adana'da özel gereksinimi olan çocuk ve gençlere fotoğraf eğitimi

EĞİTİM 19.08.2021 - 11:22, Güncelleme: 19.08.2021 - 11:22 1351+ kez okundu.

Adana'da özel gereksinimi olan çocuk ve gençlere fotoğraf eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf dernekleriyle birlikte hazırladığı “Gözüm, kulağım sensin” projesi kapsamında, özel gereksinimi olan çocukların, cep telefonu ile fotoğraf eğitimi almasını sağlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin topluma kazandırılması, özgüven sağlamaları, sosyalleşmeleri ve hayal dünyalarında yarattıkları imgeleri dışa vurabilmeleri için fotoğraf eğitimi başlattı DERNEKLERLE İŞ BİRLİĞİ Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, Adana Sağır Derneği, Görmeyenler Kültür Derneği ve Adana Şehir Spor Kulübü Derneği arasında engelli bireylerin sanatla daha fazla iç içe olması için protokol imzalandı. SANATSAL ALANDA KENDİLERİNİ İFADE ETME FIRSATI BULACAKLAR Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın engelli bireylerin bir çok alanda topluma entegre edilmesine yönelik kararlılığı doğrultusunda imzalanan protokol göre; engelli bireyler toplumda sanat üreterek, sanat grupları kurarak, sanat insanlarıyla tanışarak ve sanatsal faaliyetlere katılarak kendilerini ifade etme fırsatı bulacak. Bu alanda eksikliği doldurmak için projenin paydaşları ilk adımı atarak engelli bireylere fotoğraf eğitimi vermeye başladı. KURS 4 HAFTA SÜRECEK “Gözüm, kulağım sensin” projesi kapsamında başlatılan cep telefonu fotoğraf eğitimi kursu, 3 grup halinde haftada 3 gün gerçekleşecek ve 4 hafta sürecek. Rehabilitasyon merkezinden eğitim kursuna gelecek engelli kursiyerler cep telefonu çekim teknikleri eğitimi alacak. FOTOĞRAFLAR 29 EKİM’DE SERGİLENECEK Kursta eğitim alacak kursiyerlerin düzenlenecek şehir gezisinde çekecekleri fotoğraflar, 29 Ekim’de bir hafta açık kalacak şekilde 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

DERNEKLERLE İŞ BİRLİĞİ

SANATSAL ALANDA KENDİLERİNİ İFADE ETME FIRSATI BULACAKLAR