Adapazarı’na Atık Getirme Merkezleri kuruldu

ÇEVRE 26.01.2021 - 15:52, Güncelleme: 26.01.2021 - 15:52 3141+ kez okundu.

Adapazarı’na Atık Getirme Merkezleri kuruldu

Adapazarı Belediyesi’nin yeni dönem projeleri arasında yer alan Sıfır Atık’ta etaplar bir bir hayata geçmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında şehir merkezindeki iki ayrı noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu. Merkezlerin sayısının artacağını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Akıllı belediyecilik ve sürdürülebilir çevre adına Sıfır Atık çalışmalarımız aralıksız sürecek çünkü Adapazarı’mızı çok seviyoruz.” dedi. Sıfır Atık’ta Aralıksız Çalışma Adapazarı Belediyesi, çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kuran, Yenikent Bölgesi’ndeki Karaman, 15 Temmuz Camili ve Korucuk Mahallelerinde “İsraf Etme! Temiz Bir Yaşam Senin Elinde.” sloganı ile atıkların geri kazandırılmasını sürdüren Adapazarı Belediyesi, son olarak şehir merkezindeki iki ayrı noktada Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturdu. Daha Çevreci Bir Adapazarı İçin Çalışmaları yerinde inceleyen, Sıfır Atık Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’den bilgi alan Başkan Işıksu, Mobil Atık Getirme Merkezi ile doğal kaynakların korunmasını, enerji tasarrufunun sağlanmasını ve atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme katkı yapılmasını hedeflediklerini vurguladı. Sıfır Atık çalışmalarını çok önemsediklerini aktaran ve merkezlerin sayısının artacağını da vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Daha yaşanabilir, daha temiz ve daha çevreci bir Adapazarı için aralıksız çalışıyoruz. Sıfır Atık Müdürlüğümüzün bünyesinde etap etap çalışmaları hayata geçirdik. Son olarak şehir merkezinde Belediyemizin önündeki meydanda ve Demokrasi Meydanı’nın arkasında olmak üzere iki ayrı noktada kurduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezi ile kâğıt, plastik ve cam, metal, elektronik, bitkisel yağ ve pil atıkları olmak üzere altı farklı bölümde atıkları toplayarak ayrıştırmaya başladık. Merkezlerimizin sayısını da artıracağız. Hemşehrilerimiz söz konusu atıkları Mobil Atık Getirme Merkezlerimize getirerek hem geri dönüşüm ve ekonomiye hem de çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Akıllı belediyecilik ve sürdürülebilir çevre adına Sıfır Atık çalışmalarımız aralıksız sürecek çünkü Adapazarı’mızı çok seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sıfır Atık’ta Aralıksız Çalışma

Daha Çevreci Bir Adapazarı İçin