Akdeniz Belediyesi'nden çiftçilere verimli ve etkin gübre kullanım semineri

GÜNDEM 16.05.2022 - 12:23, Güncelleme: 16.05.2022 - 12:23 1505+ kez okundu.

Akdeniz Belediyesi'nden çiftçilere verimli ve etkin gübre kullanım semineri

Akdeniz Belediyesi; ilçe sınırlarında üretim yapan çiftçilere sağladığı ücretsiz gübre desteğinden sonra, gübrenin zamanında, verimli ve etkin kullanım yöntemlerinin anlatılacağı bilinçlendirme seminerleri başlatıyor.

Akdeniz’de, tarımsal üretime ve kalkınmaya destek vermek amacıyla ilçe sınırları içerisinde üretim faaliyetini sürdüren yerel çiftçilere ücretsiz gübre desteği verilmesini kararlaştıran Akdeniz Belediyesi, bu kez de gübre desteği sağlanacak üreticilere, verimli ve etkin gübre kullanım yöntemleri ve bilinçli gübre kullanımının üretimi nasıl arttırdığının uzmanlarca anlatılacağı bilinçlendirme semineri düzenliyor. Uzmanlar, yerel üreticilere sunum yapacak Akdeniz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisleri Rasim Arslan ile Ali Yılmaz’ın katılarak üreticilere, ‘bilinçli, verimli ve etkin gübreleme yöntemleri eğitimi’ vereceği seminerler dizisinin ilki, 17 Mayıs 2022 Salı Günü (yarın) Esenli Mahalle Muhtarlığında, 13:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecek. Seminer dizisinin ikincisi Adanalıoğlu Mahallesi’nde Akdenizli üreticilere yönelik seminerlerin ikincisi de yine ilçeye bağlı olan ve yoğun tarımsal üretimin gerçekleştiği Adanalıoğu Mahallesi’nde, 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü organize edilecek. Mahalleli birçok üreticinin katılımının beklendiği seminere, tüm yöre çiftçileri de davetli… Akdenizli üreticiye sağlanan gübre desteği Akdeniz Belediye Meclisi’nin, geçen Mart ayında düzenlediği toplantıda, üst sınırı toplamda 500 bin TL olmak üzere Akdenizli çiftçilere gübre yardımı yapılması, Meclis üyelerinin oybirliği sonucu karara bağlanmıştı. Kararı değerlendiren Başkan Gültak; “Kırsal mahalle statüsünde olması, ÇKS belgesi bulunması, tarım dışı geliri olmaması gibi belli kriterler üzerinden çiftçilerimiz belediyemize başvuruda bulunabilir. Seralar hariç, üst sınırı 5 dönüm ve altı arazi sahiplerine verilmek üzere belediyemizce üst sınırı toplamda 500 bin TL olmak üzere Meclisimizde gübre yardımı yapılmasının kabulüne karar verildi. Çiftçilerimiz ile ilgili alınan bu önemli karar nedeniyle tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Uzmanlar, yerel üreticilere sunum yapacak

Seminer dizisinin ikincisi Adanalıoğlu Mahallesi’nde

Akdenizli üreticiye sağlanan gübre desteği