Ankara Gölbaşı'nda Ata tohumları toprakla buluşacak

16.05.2022 - 16:41, Güncelleme: 16.05.2022 - 17:47 1531+ kez okundu.

Ankara Gölbaşı'nda Ata tohumları toprakla buluşacak

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerel belediye 100 bin adet organik fide ile toprağa can suyu oldu.

ANKARA (İGFA) - Yerli tohum geleneğini sürdürmek için ara vermeden çalışmaya devam eden Gölbaşı Belediyesi, ata tohumlarını toprakla buluşturdu. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında üretilen domates, salatalık, biber ve patlıcanın ata tohumları vatandaşlara dağıtıldı. “Yaşanabilir Bir Gölbaşı” anlayışı ile yola çıktıklarını söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, bu amaçlarına ulaşmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. “Gelecek İçin En Doğru Yatırım” sloganı ile haya geçirdiğimiz yüz bin adet fide ekimi ile Gölbaşı’nın geleceğine ve sağlığına yatırım yaptıklarını belirten Şimşek, "Bu fidelerden aldığımız ürünlerden tohum alarak organik tarımın devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bu topraklara olan borcumuzdur” diyen Başkan Şimşek ”Ülkemizin bereketli topraklarının meyveleri toplamak ve genç nesillerin aydınlık yarınlara ulaşmasını sağlamak için Gölbaşı Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Başkan Şimşek, çocukların toprakla iç içe büyümesi, çiftçilerimizin topraktan verim alması için yüzde 100 yerli tohum ekimini desteklerinin altını çizdi.