Başkan Esen Çankırı’nın turizm hedefine kilitlendi

21.01.2021 - 12:18, Güncelleme: 21.01.2021 - 12:18 2943+ kez okundu.

Başkan Esen Çankırı’nın turizm hedefine kilitlendi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’nın önemli turizm potansiyellerinden Yer Altı Tuz Şehri projesinin etkili bir biçimde hayata geçmesi için istişare görüşmelerine devam ediyor. Yer Altı Tuz Şehri’ne yılda en az bir milyon turist hedefi koyan Başkan Esen, teknik ekipler ile devam eden görüşmelerinin yanı sıra tur acentelerinin beklentilerini de proje kapsamında değerlendiriyor.

Çankırı, turizm hedefine kilitlendi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı turizmine artı değer katacak Tuz Mağarasının, Yer Altı Tuz Şehri’ne dönüştürülerek turizm açısından cazibe merkezi haline getirilmesi için KUZKA koordinatörlüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler ve turizm sektörü temsilcileri ile gerçekleştirdiği odak grup toplantılarına yeni görüşmeler ekledi. Yılda bir milyon turisti ağırlama hedefini gerçekleştirmek için teknik ekip ile yapılan görüşmelerde tur acentelerinin yetkililerine de yer verildi. Pandemiden dolayı görüntülü olarak yapılan görüşmede, turizm pazarında yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken konular, ihtiyaç, beklenti ve öngörüler detayları ile ele alındı. Esen, Yer Altı Tuz Şehri’nin Çankırı’nın turizm lokomotifi olarak sürdürülebilir bir proje ile ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği değere ve ilgiye kavuşması için gayret ile çalıştıklarını belirtti.