Bergama’da geri dönüşüm kutuları dağıtıldı

31.03.2021 - 09:22, Güncelleme: 31.03.2021 - 09:22 1855+ kez okundu.

Bergama’da geri dönüşüm kutuları dağıtıldı

Bergama Belediyesi tarafından 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ilçede faaliyet gösteren tüm resmi kurum, kuruluşlar ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime izin verilen anaokullarından başlamak üzere atık pil ve geri dönüşüm kutuları dağıtılmaya başlandı. Göreve geldikleri ilk günden Sıfır Atık Projesi’ne önem verdiklerinin altını çizen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Geleceğe değer katmak adına başta kamu kurumları olmak üzere Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime izin verilen anaokullarından başlamak üzere tüm kurum ve kuruluşlara atık kutuların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına üzerimize düşen vazifeleri aralıksız yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Koştu: "Atıkları kaynağında ayrıştırmak son derece önemli" Geri dönüşümü mümkün olan atıkların kaynağından ayrı ayrı toplanmasının ‘Sıfır Atık’ için önem taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediyemiz Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından her kurum ve kuruluşta uygun yerlere konulması amacıyla atık pil ve geri dönüşüm kutuları dağıtmaya başladık. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları kaynağında ayrı toplayarak ‘Sıfır Atık’ projesinin daha etkili ve verimli olmasını amaçlıyoruz. Sıfır Atık Projesi içerisinde geri dönüşüm kutuları; geri dönüşüm, geri dönüşümün bertaraf edilmesi, kazanılması ve bunların toplanılması ile ilgili çalışmaların en önemli ayağını oluşturmaktadır.  Bu yöndeki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Başkan Koştu: "Atıkları kaynağında ayrıştırmak son derece önemli"