Bergama’yı şahlandıracak olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi için değerlendirme toplantısı yapıldı

PROJE 25.02.2021 - 10:58, Güncelleme: 25.02.2021 - 10:58 2899+ kez okundu.

Kadim şehir Bergama’da tarihi eski mahalleleri canlandıracak ve ilçenin turizmde hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlayacak olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi için değerlendirme toplantısı yapıldı. Başkan Koştu, “Yılların hayali olan bu projede bütün zorlukları tek tek aşıp başlamak bize nasip oldu. Bergamamız bu projeyle öncelikle yerli turizm olmak üzere, Dünya turizminde yeni bir çekim merkezi olacak” dedi. 09 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi yapılan vizyon projede ihalenin sonuçlanması ve projeyi alan firmaya iş tesliminin yapılmasının ardından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar ve teknik heyet katıldı. Toplantının 2. bölümünde proje sahası üzerindeki inceleme gezisi ile devam edildi.  Başkan Koştu: "Bugüne kadar yeterince turizm geliri elde edemeyen Bergammız'da esnafımız bu projemizle daha çok gelir sağlayacak" Toplantı ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “31 Mart Yerel Seçimleri’nde hemşehrilerimize sözünü verdiğimiz bu projemizde bütün zorluklarını tek tek aşıp gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Yıllardır Bergama’da ‘yapılamaz’ denilen ve bir hayalden öteye gitmeyen Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz tamamlandığında barındırdığı özellikleri ile Türkiye’de tek olacak. Bu projemiz antik bir kanal üzerinde restorasyonları barındıran yönüyle de Dünya’ya örnek olacak. 33 milyon liraya ihale edilen projemiz tamamlandığında Bergamamız’daki her biri birer mücevher olan tarihi eserlerimiz tek tek parlayacak. Bugüne kadar esnaf ve vatandaşımızın yeterince turizm geliri elde edemediği ilçemizde yeni bir turizm hamlesi başlayacak” dedi.