Bursa'da eğitime teknoloji desteği

EĞİTİM 12.05.2022 - 13:20, Güncelleme: 12.05.2022 - 13:46 2865+ kez okundu.

Bursa'da eğitime teknoloji desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukların robotik kodlama ve yazılım alanlarında daha iyi eğitim alabilmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda hazırladığı ‘Bilişim Atölyeleri’ne yenilerini ekliyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’da çocukların ve gençlerin eğitim alanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, üreten bir nesil yetişmesi amacıyla eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Milli Eğitime bağlı okullarda öğrencilerin robotik kodlama ve yazılım başta olmak üzere teknoloji üretmeleri için ‘Bilişim Atölyeleri’ oluşturan Büyükşehir Belediyesi, beşinci bilişim atölyesini Keles Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Okulu’nda hizmete açtı. Tarım Peyzaj AŞ ve Bilim Teknoloji Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan atölyenin açılışına; Keles Kaymakamı Ahmet Faruk Beyazıt, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız ve Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Semih Polat katıldı. Başkanvekili Fethi Yıldız, çalışmanın gelecek nesillere katkı sunacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin okulların fiziki imkanlarını iyileştirdiği gibi farklı eğitim alanlarına da destek verdiğini belirten Yıldız, gençlere yönelik bilimsel atölyeler, Science Expo, Astrofest gibi program düzenlediklerini ifade etti. Yıldız, Teknofest’e katılan öğrencilere destek verdiklerini ve yüksek teknolojili sanayiinin gelişimi için altyapı oluşturduklarını söyledi. Öğrenciler, atölyeyi okullarına kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti.