Bursa'da piyano festivali

KÜLTÜR 30.01.2022 - 15:05, Güncelleme: 30.01.2022 - 16:39 4159+ kez okundu.

Bursa'da piyano festivali

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği ve 8 farklı ülkeden 256 piyano sanatçısının katıldığı Uluslararası Bursa Piyano Festivali, törenle başladı.

BURSA (İGFA) - Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla yapılamayan Bursa Uluslararası Piyano Festivali'nin ikincisi Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Hollanda, İsvec, Fransa, Amerika ve Rusya'nın yanı sıra 16 şehir merkezi ve 2 ilçeden 256 piyanistin katıldığı törenle başladı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursa'da Müzik Akademi sahibi Elena Çekiç'in açılış konseri başlayan festivalde Çekiç'e, Moskova Marinsky Tiyatrosu Solistleri Ayuna Bazarguruyeva, Savva Khastaev ve Zabava Çocuk Korosu şarkıyla eşlik etti. Açılış konserinin ardından Amerikalı Long Island Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya'nın piyano resitaline solistler Christian Sanders, Lev Daydov ve Sebastian İvonen eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın köklü tarihe sahip, özel bir şehir olduğunu, bu nedenle Bursa'ya yakışır organizasyonlar düzenlemeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Aktaş, festivalin tecrübe sahibi olmak isteyen gençlerimizin ufkunun açılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.