Çukurova'dan eğlendiren yaz kursları

GÜNDEM 26.07.2021 - 10:50, Güncelleme: 26.07.2021 - 10:50 1108+ kez okundu.

Çukurova'dan eğlendiren yaz kursları

Çukurova Belediyesi bu yaz aylarında da çocukları unutmadı. Başkan Soner Çetin, öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla, pek çok alanda eğlenceli, sanat ve sporla iç içe olan ücretsiz yaz kursları açtı. Yaz boyu devam edecek kurslarda gençler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Sosyal belediyecilik denince akla ilk gelen kurum olan Çukurova Belediyesi ve Başkanı Soner Çetin, bu yaz aylarında da çocukları unutmadı. Öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek, onları faydalı aktivitelere yönlendirmek, aynı zamanda sanatın ve sporun yaratıcı, birleştirici gücünü eğlenceli kurslara dönüştürerek, Çukurovalıların hizmetine sunuldu. Ücretsiz olarak, 12 branşta hazırlanan yaz kursları, 5 merkez ve 4 spor kulübünde hizmet veriyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İnsana Yatırım” vizyonuyla harekete geçen yaz kurslarının, gençlerin gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Bu kurslara yoğun bir ilginin olduğunu belirten yetkililer, 7 ila 15 yaş arası çocukların yaz kurslardan faydalanabildiğini açıkladı. Kısa zaman içerisinde rekor bir katılımın gösterildiği kurslara, bu güne kadar 6 bin 760 Çukurovalı çocuğun kaydı alınmış durumda. Açılan bu kurslarda çocuklar yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirirken, aynı zamanda ilgi alanlarına göre seçtiği branşlarda eğitim alacak. Uzman antrenör ve eğitimcilerin gözetiminde gerçekleşen yaz kurslarına ilginin yüksek olması memnuniyetle karşılanıyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı koymak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen yaz etkinliklerinde, İngilizce kursu, satranç ve gitar dersleri, psikoretapi etkinlikleri, bağlama ve resim kursu, halk oyunları ve ritm kursu, drama ve oyunculuk, yüzme, voleybol ve yoga kurslarının yanı sıra, 4 ayrı spor tesisinde futbol kursları açıldı. Yaz kursları, Güzelyalı Toplum Merkezi, Hayal Park Açık Olimpik Yüzme Havuzu, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Turhan Selçuk Sanat Okulu ve spor kulüplerinde gerçekleşiyor. Genç beyinlerin hem eğlendiği, hem de sanat ve sporun yaratıcı yanlarını keşfetme fırsatı yakaladığı kurslarda, kendi yetenlerinin de arayışına çıkıyor. Yaz kurslarında aldıkları eğitimlerden ve eğlence dolu etkinliklerden oldukça memnun olan çocuklar, Başkan Soner Çetin'e teşekkürlerini de sunmayı ihmal etmiyorlar. İki ay boyunca sürecek yaz kursları, çocukların meraklı bakışları arasında ve kahkaha dolu saatler içerisinde geçiyor. Çocuklara yönelik pozitif çalışmalarıyla dikkatleri çekmeye devam eden Çukurova Belediyesi, genç beyinlere verdiği önemlerde yeni ufuklar açmayı sürdürüyor. Okulların tatil olmasıyla beraber, tüm öğrenci gruplarına yönelik çalışmalara hız veren Başkan Çetin ve ekibi, salgın tedbirleri kapsamında tüm kursların hijyen ve mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşmesini sağlıyor. Bu nedenle çocukların sağlığı düşünülerek, tüm yaz kursları yüzde 50 kapasiteyle bu yıl hizmet verecek. Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen yaz kursları için, detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, ilgili müdürlüğü telefonla arayarak kurslar hakkında gerekli bilgiye ulaşabilecekler. BAŞKAN SONER ÇETİN, “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”  Her fırsatta çocuklara ve gençlere verdiği önemin altını çizen ve onlar için sürekli projeler üreten Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, ücretsiz yaz kursları için kayıtların devam ettiğini belirterek, sanat ve sporun en güzel örneklerinden oluşan bu etkinliklere çocukları davet etti. Başkan Çetin, “Çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı koymak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak, kültür sanatla iç içe olması ve sosyal aktivitelerden geri kalmamasına yönelik çalışmalar üretmek, belediyeciliğin temel bakış açısı olmalıdır.” dedi. Başkan Soner Çetin, daha sağlıklı bir gelecek için, çocuklarımız ve gençlerimiz mutlaka spor yapmalı, sanatla haşır neşir olmalı, bilimle uğraşmalı diyerek, Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışında, çocuklara ve gençlere olan çerçevesini bir kez daha çizdi.

BAŞKAN SONER ÇETİN, “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”