Çukurovalılar yoga ve zumba kurslarını sevdi

GÜNDEM 29.07.2021 - 17:26, Güncelleme: 29.07.2021 - 17:26 1182+ kez okundu.

Çukurovalılar yoga ve zumba kurslarını sevdi

Yaptığı sosyal hizmetlerle büyük dikkatleri üzerine çeken Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, yine fark yaratan hizmetleriyle ülke gündemine geldi. Son zamanlarda adından sıkça bahsettiren ve halkın büyük ilgisini gören Sahaja Yoga Eğitimi ve Zumba kursları, “Sağlıklı Hayat” mottosuyla, ücretsiz olarak Çukurovalıların hizmetine sunuluyor.

Çimde Yoga, salonda ise zumba, pilates ve aerobik keyfi büyük ilgi görüyor… Sosyal Belediyecilik anlayışıyla her zaman örnek projelere yer veren Çukurova Belediyesi, yine halkın büyük beğenisini toplayan bir projeyi daha hayata geçirdi. Sağlıklı yaşam ve düşünce için, son yıllarda büyük ilgi gören Sahaja Yoga Tekniklerinin ve meditasyonunun anlatıldığı bir kursu, çimlerde Çukurovalılarla ücretsiz olarak buluşturdu. Ayrıca kadına yönelik pozitif ayrımı yapan belediye, Kurttepe Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde zumba-pilates-aerobik ve step eğitimleri açtı. Çukurova Belediyesi’nin çok sevilen yaz kurslarının dışında, özellikle yetişkinler için de harekete geçen Tesisler Müdürlüğü çalışanları, uzman eğitmenler eşliğinde açtığı bu kurslara, her yaştan vatandaş  kayıt olabiliyor. Son yıllarda ekonomik sorunlar ve pandemi baskısı nedeniyle zor günler geçirenlerin yardımına bir kez daha koşan Başkan Soner Çetin, farkındalık yaratan bu kurs ve eğitimlerle Çukurovalılara nefes olmaya çalışıyor. Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkı içerisindeki yerleşkede, yeşil çimler üzerinde, ağaçlar arasında verilen Sahaja Yoga kurslarına katılan kursiyerler, bir aydır süren bu eğitimlerden sonra özellikle pandemi başta olmak üzere, sosyal ve ekonomik sorunları daha kolay aşmaya başladıklarını dile getiriyorlar. Haftada 2 gün verilen ve 2 saat süren yoga eğitimlerinde, ruhlarının derinlerine inen, motivasyonlarını yükselten, huzur ve mutluluğa atılacak adımların taktiklerini öğrenen kursiyerler, Çukurova Belediyesi'nin yetişkinler için hayata geçirdiği bu kurs için çimlerde yer bulmak oldukça zor. Bir çeşit pozitif meditasyon yöntemi olan, her insanın içinde var olan enerjinin (Kundalini) uyandırılması (Aydınlanma) deneyimiyle başlayan bir yoga türü olan Sahaja Yoga eğitimleri, aynı zamanda renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturuyor. Yoga eğitmeni Özkan Dinçer, herkesin kendi içerisinde ki stresli ve öfkeli dünyasından uzaklaşmak istediğini, son günler de yaşanan zor günlerinde buna eklenmesiyle mutsuz ve sıkıntılı anlar geçiren vatandaşlar için, bu farklı meditasyon yöntemiyle onlara yardımcı olduklarını söyledi. Ücretsiz yoga kursuna katılan Çukurovalıların bir hayli memnun oldukları gözlenirken, hayata daha anlamlı baktıklarını ifade ederken, başkan Soner Çetin’e teşekkürlerini de ilettiler.  ZUMBAYLA ZAYIFLIYOR, AEROBİKLE SAĞLIKLI KALIYORLAR ! Çukurova Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi olan Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri’nde dikkat çeken kurslar açılmaya devam ediyor… Kurttepe Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde bugünlerde eğlenceli ve bir o kadarda sağlıklı günler için danslar ve hareketler yapılıyor.  Başkan Soner Çetin’in talimatıyla harekete geçen Tesisler Müdürlüğü, yine farklı bir organizasyona imza attı. Daha düzgün bir duruş, esnek bir vücut ve fit bir görünüm hedefleyen kadınlar, son yılların en popüler ve etkili egzersiz programlarından gösterilen pilates, fitness, aerobik ve zumba yaparak fazla kilolarından kurtuluyor. Haftanın 5 günü açık olan sohbet ve dayanışma evinde, 5 seansta, 10 saat profesyonel antrenörler eşliğinde hem dans eden, hem de sağlıklı yaşam hareketleri yapan kadınlar, tatlı bir rekabet ortamında kondisyon depoluyor. Başkan Soner Çetin’in kadınlara yönelik hizmetlerinden oldukça memnun olan Çukurovalı kadınlar, her projede pozitif ayrım gördüklerini, kadına gerçek anlamda değer veren bir siyasi düşüncenin oluşumundan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Zumba ve pilates, aerobik,fitness için her sabah evlerinden koşarak geldiklerini anlatan kadınlar, kendilerini şimdi daha huzurlu ve sağlıklı hissettiklerini söyledi. BAŞKAN SONER ÇETİN; FARK YARATAN SOSYAL HİZMETLER DEVAM EDECEK İlçenin dört bir yanında açtığı hobi ve beceri edindirme kursları ile özellikle ev kadınlarının sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını amaçlayan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, sosyal belediyecilik anlayışına uygun hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Sağlıklı yaşa, sağlıklı kal düşüncesiyle, her fırsatta vatandaşlara hizmet sunmaya devam eden başkan Çetin, özellikle Yoga ve kadınlara yönelik Zumba kurslarının büyük ilgi topladığını söyledi. Kurslara katılım göstermek isteyen vatandaşların, belediyenin Tesisler Müdürlüğü’nü arayarak bilgi alabileceğini belirten başkan Soner Çetin, her zaman halkın istek ve taleplerine dikkat ettiklerini, her zaman fark yaratan hizmetlere devam edeceklerinin müjdesini verdi. Halk odaklı, kadın merkezli, genç ve çocuk heyecanıyla, her yaştan insana ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Çetin, Türkiye’ye örnek belediye olmaya devam edeceklerini söyledi.

ZUMBAYLA ZAYIFLIYOR, AEROBİKLE SAĞLIKLI KALIYORLAR !

BAŞKAN SONER ÇETİN; FARK YARATAN SOSYAL HİZMETLER DEVAM EDECEK