Diyarbakır Ergani'de DİSKİ kaçak su takibinde

ALTYAPI 01.04.2021 - 11:53, Güncelleme: 01.04.2021 - 11:53 3637+ kez okundu.

Diyarbakır Ergani'de DİSKİ kaçak su takibinde

Diyarbakır'da dışı su kullanımların önüne geçmek amacıyla DİSKİ, il genelinde kayıp-kaçak ve abonelendirme çalışmalarına başladı.

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kaçak su kullananlarla ilgili çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan DİSKİ, ilçede bugüne kadar 11 binin üzerinde haneye giderek aboneliklerin yapıldığını bildirdi. Kaçak su kullananlarla ilgili belirlenen yasal mevzuat gereği işlemlerin gerçekleştirildiğini kaydeden DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, sahada yaptıkları denetlemelerde, sokaklarda gördükleri fiziki kaçaklara da hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.   ABONELİK VE TASARRUF ÇAĞRISI Ergani ilçesinde vatandaşların sıkıntılarını da dinleyen DİSKİ Müdürü Tutşi, “DİSKİ olarak her günün önceki günden daha iyi olması için çaba sarf ediyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde ve vatandaşlarımız suyu sulama amaçlı kullanmadığı takdirde suyumuz ilçemize 24 saat yetecektir. Ergani ilçemizdeki bu taramalarımız sürekli bir şekilde devam edecek. Ergani ilçemizde de bu çalışmalar tüm haneleri kapsayacak şekilde ve ilçe merkezindeki tüm evlere gidilerek tespitler yapılacak. Abonesi olmayan vatandaşlarımız bir an önce abone işlemlerini yapmalıdır. Geleceğimizi koruma adına suyu israf etmemeliyiz” diye konuştu.

ABONELİK VE TASARRUF ÇAĞRISI