Dörtyol'un altyapı ağı güçlendiriliyor

ALTYAPI 29.03.2021 - 16:12, Güncelleme: 29.03.2021 - 16:12 3102+ kez okundu.

Dörtyol'un altyapı ağı güçlendiriliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dörtyol ilçesinin içme suyu, atık su altyapı ağını daha güçlendirme ve atık su arıtma hizmetiyle sağlıklı bir gelecek sağlama adına girişimlerin sürdürüyor.   İçme, kullanma suyunun temin edilmesi, atık suların bertaraf edilmesi ile arıtılması ve kayıp kaçakla mücadeleye kadar atılan adımlar detaylı şekilde açıklayan Genel Müdürlük, hayatımızın en temel kaynağı olan içme ve kullanma suyunu sağlıklı şekilde temin etme ile iletmek için 67 km içme suyu şebeke yenileme çalışması gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.     HATSU Tarımsal Değerlere Sahip Çıkıyor HATSU, narenciye üretiminde Hatay’a ve Türkiye’ye katkısı olan Dörtyol’un tarımsal topraklarına, yaşam alanlarına, doğasına, çevresel değerlere, içme, kullanma ve sulama suyuna zarar vermeden toplanması ve bertaraf edilmesi için 15 km atık su hattı çalışması yapıldığını aktaran HATSU, toplanan atık suların arıtılması ve doğaya temiz şekilde deşarj edilmesi için Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşa edildiğine dikkat çekerek, günde 7 bin m3 atık suyun arıtıldığını açıkladı. HATSU ayrıca, içme suyunun sürekli ve yeterli güçte dağıtımın sağlanması için Dörtyol’a 8 adet yeni su kaynağı kazandırdıklarını açıklayarak, yeni su kaynaklarından elde edilen suyun gerekli analiz ve ölçümleri yapılarak sağlıklı şekilde şebekelere iletildiğini belirtti. Dörtyol’a Müjde Avrupa Birliği Mali Yardım Programı(FRIT 2) temin edilen finansman ile Dörtyol içme suyu şebeke inşaatı için çalışmaların sürdüğünün altını çizen HATSU, enerji ve ekolojik sistem unsurlarına dikkat edilerek hayata geçecek proje ile Dörtyol’un içme suyu kalitesinin daha da iyileşeceğine, kayıp ve kaçakların azalmasında önemli katkı sağlayacağını vurguladı. HATSU Genel Müdürlüğü, kanalizasyonu bulunmayan merkez mahallelerdeki yeni yerleşim alanları ile Altınçağ, Karakese, Kuzuculu, Yeniyurt ve Yeşilköy mahallelerinin kanalizasyon projesi tamamlanmış olup finansman teminine müteakip yapımının başlanacağını aktardı.

HATSU Tarımsal Değerlere Sahip Çıkıyor

Dörtyol’a Müjde