Eskişehir Büyükşehir sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirmeye devam ediyor

15.02.2021 - 14:10, Güncelleme: 15.02.2021 - 14:10 2166+ kez okundu.

Eskişehir Büyükşehir sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirmeye devam ediyor

Sorunsuz bir altyapı için kent merkezi ve kırsal mahallelerde yatırımlarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), sokağa çıkma kısıtlaması olan günleri fırsata çevirerek trafik yoğunluğunun olduğu caddelerde çalışmalarına devam ediyor.

Hafta sonu yasaklarını fırsata çeviren ESKİ ekipleri İsmet İnönü Caddesi ve İki Eylül Caddesi'nde yağmur suyu ızgarası ve mazgallarda temizlik çalışmalarına devam etti. Yapılan çalışmalar ile sağanak yağışlarla birlikte oluşan su birikintilerinin sorunsuz bir şekilde tahliye edilmesinin sağlandığını ifade eden ESKİ yetkilileri, yağmursuyu hatları ve ızgaraları ile hatlarda tıkanmaların engellenmesi için vatandaşların da çevreyi kirletmemesi gerektiğini hatırlattı. Çevre kirliliğinin tıkanıklıklara neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, yağmur suyu ızgara ve kova temizliği çalışması ile 9 aylık süreçte toplam 30 bin ızgara temizliği çalışması yapılacağını belirttiler.