Güçlü ve temiz su için Samandağ'da çalışmalar tam gaz

08.02.2021 - 17:45, Güncelleme: 08.02.2021 - 17:45 2764+ kez okundu.

Güçlü ve temiz su için Samandağ'da çalışmalar tam gaz

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçe merkezindeki 9 mahallenin içme suyu sorununu çözmek için hayata geçirdiği içme suyu şebeke inşaatı projesinde çalışmalarını sürdürüyor.  Temiz içme suyu iletecek ve yeterli içme suyu temin edecek olan projenin şebeke çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran HATSU, ilçe merkezindeki mahalleler ekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji ve sürekli arızalanan şebekelere veda edeceğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağını vurguladı. Farklı ebatlarda yapımı devam eden 190 km içme suyu şebekesinin 170 km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, iletim hattı ve şebeke abone bağlantılarının yapıldığı çalışmada 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasının da inşa edileceğini açıkladı.