Hatay'da sansasyonel eylemlerde kullanılacak patlayıcılar ele geçirildi

GÜNDEM 19.04.2021 - 16:07, Güncelleme: 19.04.2021 - 16:07 4074+ kez okundu.

Hatay'da sansasyonel eylemlerde kullanılacak patlayıcılar ele geçirildi

Hatay Valiliği, PYD/YPG’nin 'sansasyonel eylemlerde kullanılması için Afrin’e gönderdiği 4 el bombası, araç kumandası, bomba yapımında kullanılan elektronik devreler, 4 fünye ve motosiklet aküsünün Suriye Görev Gücü tarafından yapılan operasyonla ele geçirildiğini duyurdu.

HATAY (İGFA) - Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada PYD/YPG tarafından Afrin’de sansasyonel bombalı eylemler yapılması amacıyla Tel Rıfat'tan gönderilen patlayıcıların Emniyet İstihbarat Başkanlığı ile TEM Dairesi Başkanlığı koordinesinde Suriye Görev Gücü tarafından yapılan operasyonla ele geçirildiği belirtildi. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Sansasyonel eylemlerde kullanılmak üzere Afrin'e gönderilen patlayıcılar polis operasyonuyla yakalandı. Eylemci olduğu tespit edilen Suriye uyruklu bir şahsın da yakalandığı operasyonda bomba yapımında kullanılan elektronik devreler, 4 adet fünye, araç kumandası, 4 adet el bombası, motosiklet aküsü ele geçirildi. Yakalanan şahsın ifade işlemlerine devam edildiği öğrenildi. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır."

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: