Şampiyon dansçılardan Başkan Uysal’a ziyaret

GÜNDEM 20.04.2021 - 15:20, Güncelleme: 20.04.2021 - 15:20 3613+ kez okundu.

Şampiyon dansçılardan Başkan Uysal’a ziyaret

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, daha onlu yaşlarda dünya salsa şampiyonu olan Fatih Haktan Coşkun Sahne Sanatları Akademisi sporcuları Alina Turcan ve Ege Şen’le birlikte amatörlerde şampiyonluğa uzanan Pınar Bahşi- Emre Şen çiftini kutlarken “Gençlerimizin daha sıkı çalışıp dünya çapında birer dansçı olacaklarına inanıyorum” dedi.    Antalya’da Fatih Haktan Coşkun Sahne Sanatları Akademisi sporcuları 12 yaşındaki Alina Turcan, 14 yaşındaki Ege Şen, 27 yaşındaki Pınar Bahşi ve 18 yaşındaki Emre Şen, dünyanın en prestijli Latin dansları yarışmaları arasında yer alan 'World Latin Dance Cup - 2021'de şampiyon oldu. Online düzenlenen yarışmada Alina Turcan- Ege Şen çifti yıldızlar kategorisinde salsa dünya şampiyonu ve bachata dünya ikincisi, Pınar Bahşi- Emre Şen çifti amatör kategoride dünya salsa şampiyonu oldu. Fatih Haktan Coşkun Sahne Sanatları Akademisi sporcularından 20 yaşındaki Belgin Memiş de kadınlar solo kategorisinde dünya salsa ve bachata şampiyonu olurken şampiyon çiftler, Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti. Şampiyonların hocası Coşkun, genç dansçıların son beş yıldır Türkiye şampiyonluklarını kaçırmadığını belirterek, "Bu yıl prestijli yarışmaların online yapılacağını öğrenince büyük bir heyecanla hazırlıklara başladık, antrenmanlarımızı artırdık. Ve sonuçta ülkemize ve Antalya'ya dünya şampiyonluğunu kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Uysal da dünya şampiyonu dansçıları kutlarken bu başarıların kendisini hem heyecanlandırdığını hem de mutlu ettiğini söyledi. Bu şampiyonlukların artık dansçılar için bir dönüm noktası olması gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bundan sonra daha sıkı çalışıp dünya çapında birer dansçı olacaklarına inanıyorum” dedi.