İzmit, kayıp şehir 'Nikomedia'nın onayını bekliyor

GÜNDEM 21.04.2021 - 10:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 12:55 4389+ kez okundu.

İzmit, kayıp şehir 'Nikomedia'nın onayını bekliyor

Kocaeli'de büyük bir çaba ve emek ile Kayıp Şehir Nikomedia üzerine çalışan İzmit Belediyesi, Çukurbağ Kazı Alanı için Bakanlıktan haber bekliyor.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin kültür turizmini geliştirmek ve tarihi mirasa sahip çıkmak adına Kayıp Şehir Nikomedia’yı gün yüzüne çıkarma çalışmaları üzerine geçtiğimizgünlerde bir basın açıklaması gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirdi. 2019 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarla yazılı ve sözlü görüşmeler sürmesine rağmen Bakanlıktan henüz haber gelmedi. Başkan Hürriyet, Çukurbağ Kazı Alanı’nda yapılacak bilimsel kazı, konservasyon ve arkeopark projeleri için sponsor olma talebini de içeren bir protokol hazırlandığını belirtti. Emeklerin karşılık bulması adına Bakanlıktan onay geldiği takdirde kente ve Kocaelilere değer katacak tarihi miras gün yüzüne çıkacak.