Yenimahalle'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23.04.2021 - 14:58, Güncelleme: 23.04.2021 - 14:58 4756+ kez okundu.

Yenimahalle'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılı Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar Yenimahalle Belediyesi ve yenilenen Batıkent Meydan AVM önü Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda düzenlenen törenlerle start aldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Servet Ünsal ve Gamze Taşçıer, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, İyi Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Tekin ve yönetimi, Gelecek Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Gökhan Kolukırık ve yönetimi, Deva Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Bahadır Koç ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu ve Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda STK Temsilcisi katıldı. Yenimahalle sokaklarında 23 Nisan turu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Başkan Yaşar’ın ,siyasi parti temsilcilerinin ve STK’ların Atatürk anıtına çelenk koymasıyla devam etti. 23 Nisan kutlamaları tören sonrasında da bayram konvoyu eşliğinde üstü açık otobüsle yapılan Yenimahalle turu ile devam etti. Yenimahalle sokaklarını gezerek vatandaşların ve çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak olan Başkan Yaşar’a, ilçe sakinleri evlerinden Türk Bayraklarıyla eşlik etti. Evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak sallayarak Başkan Yaşar’ı selamlayan Yenimahalleliler, çalınan marşlara eşlik edip bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. “Ne olursak olalım her şeyimizi Cumhuriyete borçluyuz” Tüm çocukların ulusal egemenlik bayramını kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Milli bayramlarımız varlığımızdır. Bugün hangi konumda olursak olalım, ister Cumhurbaşkanı, ister işadamı, ister bürokrat ister tarlada çalışan bir emekçi olalım hepimiz bulunduğumuz konumu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuranlara borçluyuz. Her ne kadar geçmişten bu güne Cumhuriyeti yıkmak isteyen kesimler var olsa da Türk halkı yüzde 99’u Cumhuriyete ve onun değerlerine inanan bir toplumdan oluşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanıdır. 23 Nisan aynı zamanda bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin meclisinin açıldığı gündür. İlk defa dünyada bir lider düşünün ki çocuklarına en önemli bayramlardan birisini armağan etmiştir” dedi. “Çocuklar ülkemizin aydınlık geleceğidir” Yaşar “Ulusun aydınlık geleceğinin çağdaş bir eğitimle yetişen çocuklarda olduğunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her zaman çocuklara ve gençlere güvenen bir liderdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayramı, 23 Nisan’ı virüsten dolayı alınan sokağa çıkma yasağı nedeniyle kısıtlı ve buruk bir şekilde kutluyoruz. Yaşadığımız bütün zorluklara rağmen milli günlerimizi kutluyor ve gelecek nesillere aktarmak için uğraşıyoruz. Çocuklarımız Atatürk’ün çizdiği ve hedef gösterdiği yoldan yürüyerek her türlü zorluğu yenecek ve eski güzel günlere dönmeyi başaracaktır. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yenimahalle sokaklarında 23 Nisan turu

“Ne olursak olalım her şeyimizi Cumhuriyete borçluyuz”

“Çocuklar ülkemizin aydınlık geleceğidir”