Diyarbakır'da DİSKİ ekipleri su debisini uzaktan izleyecek

23.04.2021 - 17:40, Güncelleme: 23.04.2021 - 17:40 3201+ kez okundu.

Diyarbakır'da DİSKİ ekipleri su debisini uzaktan izleyecek

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek su kesintilerini önlemek amacıyla iki mahalleyi besleyen içme suyu ana boru hattına uzaktan kontrol vanası taktı.

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Aziziye ve Gürdoğan mahallelerini besleyen içme suyu ana borusuna teknik ekipler tarafından debi ölçer basınç ayar ve uzaktan kontrol vanası takıldı. DİSKİ Genel Müdürlüğü, su kesintileri oluşmaması için aldıkları tedbirler kapsamında çalışmaları yerinde inceledi. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük, Seyrantepe Mevkiinde devam eden çalışmalarda, basınç ve vana odasına inerek çalışmalarla ilgili bilgi alan Müdür Tutşi, debi ölçer basınç ayar ve uzaktan kontrol vanası sayesinde basınç kontrolünü sağlayacaklarını söyledi. Tutşi, yapılan çalışmayla su kaybını ve kesintisini önleyeceklerini de kaydetti.