Mucize Bebek Ayda başkanlık koltuğunda: “Okulların açılmasını istiyorum”

GÜNDEM 24.04.2021 - 11:31, Güncelleme: 24.04.2021 - 11:31 4160+ kez okundu.

Mucize Bebek Ayda başkanlık koltuğunda: “Okulların açılmasını istiyorum”

İzmir Depremi’nin sembolü Ayda Bebek hayata tutunduktan sonraki ilk 23 Nisan’da Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un makam koltuğuna oturdu. 30 Ekim 2019’da meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra sağ olarak çıkarılan 4 yaşındaki Mucize Bebek’in Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel isteği; koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilen okulların açılması oldu.

İzmir Depremi’nin sembolü  Ayda Bebek hayata tutunduktan sonraki ilk 23 Nisan’da Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un makam koltuğuna oturdu. 30 Ekim 2019’da meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra sağ olarak çıkarılan 4 yaşındaki Mucize Bebek’in Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel isteği; koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilen okulların açılması oldu.  Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını İzmir Depremi’nin Mucize Bebeği Ayda’ya bıraktı. Kırmızı – Beyaz balonlarla donatılan makam odasında Başkan İduğ’un koltuğuna oturan Ayda Bebek, pandemiden dolayı kapalı olan okulların tekrar eğitime başlamasını ve belediyenin anaokulu açmasını istedi. Annemin adı parka verilsin Daha sonra makam koltuğuna oturan Ayda’nın Abisi Atakan’ın isteği ise depremde kaybettikleri anneleri Fidan Gezgin’in isminin Atatürk Mahallesi’ndeki evlerinin yakında bulunan Barış Parkı’na verilmesi oldu. Keyifli anlara sahne olan buluşmada Minik Atakan Başkan İduğ’dan Bornova Belediyespor Basketbol Takımı’na 5 milyon TL bütçe ayırarak şampiyon yapmasını da istedi. Salgının bir an önce son bulmasını ve okulların açılmasını dileyen Başkan Mustafa İduğ, Ayda ve Atakan’ın isteklerini yerine getirme sözü verdi. Büyümüşte küçülmüşler gibi Başkan İduğ’un 23 Nisan konukları arasında 2015 yılında Bornova Belediye Başkan Yardımcılığı görevindeyken yaşamını yitiren Muhammet Yıldız’ın torunları Defne ve Nehir de vardı. 7 yaşındaki Defne Başkan İduğ’dan koronavirüs salgınına karşı dikkatli olmasını istedi ve tüm Dünyanın barış içinde yaşamasını diledi. 11 yaşındaki Nehir ise bir önce okuluna kavuşma isteğini dile getirirken, “Ben başkan olsam koronavirüsün bitmesi için yeni bir ilaç yapardım” diye konuştu          Duygu yüklü bir bayram Duygu yüklü bir bayram yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu 23 Nisan bizim için çok özel Mucize Bebeğimiz Ayda’yı, Abisini ve 2015 yılında aramızdan ayrılan Başkan Yardımcımız Muhammet Yıldız’ın torunlarını ağırladık, hepsini başkanlık koltuğuna oturttuk ve isteklerini aldık. Dün de depremde yaşamları yitiren Feryal Özge Tekin(14) ve Ömer Yiğitcan Tekin’in(4) isimlerini, onları ölümsüzleştirmek amacıyla evlerinin yakınındaki parka vermiştik. Buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Umarım salgın biter 23 Nisanları eskiden olduğu gibi hep birlikte sokaklarda kutlarız. Türkiye ve tüm dünyaya sağlık diliyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bornova Belediyesi olarak tüm çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Belediye Bandosu Bornova sokaklarında Bornova Belediye Bandosu da masal kahramanları eşliğinde 23 Nisan coşkusunu ilçenin dört bir yanında yaşattı. Bando ile birlikte yürüyen Başkan Mustafa İduğ, çocuklara hediyeler dağıtıp Bornovalıları selamladı. Başta minikler  olmak üzere tüm vatandaşlar marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Annemin adı parka verilsin

Büyümüşte küçülmüşler gibi