Mersin Büyükşehir, yol ve yaya güvenliği için çalışıyor

25.04.2021 - 13:21, Güncelleme: 25.04.2021 - 13:21 3100+ kez okundu.

Mersin Büyükşehir, yol ve yaya güvenliği için çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ekipleri, yol ve yaya güvenliği için kentte ihtiyaç duyulan noktalarda yaya korkuluğu yerleştirme çalışması yapıyor. Yerleştirilen demir korkuluklar Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde bulunan atıl malzemeler geri dönüştürülerek yapılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ekipleri, yaya güvenliği için kentin ihtiyaç duyulan noktalarında yaya korkuluğu yerleştirme çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalar ile vatandaşların karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uymaları sağlanırken, olası kazaların da önüne geçiliyor. Refüjlere ve kot farkı olan noktalara korkuluk yerleştiriliyor Ulaşım Dairesi Başkanlığı, düzenli olarak gerçekleştirdiği yol trafiği güvenliği çalışmaları kapsamında tespit ettiği noktalarda tehlikeli yaya hareketliliğini önlemek adına çalışmalar yapıyor. Ekipler bu kapsamda, Tulumba Katlı Kavşağı üstünde ve GMK Bulvarı’nda bulunan Dumlupınar Lisesi önünde refüjlere yaya korkuluğu yerleştirdi. Ekipler, ayrıca 17. Cadde Kocatepe İlköğretim Okulu önü ve İstemihan Talay Caddesi ile Üniversite Caddesi kesişiminde kot farkı olan kaldırım kenarlarına da korkuluk yerleştirme çalışması yaptı. Kullanılan malzemeler geri dönüşümden Ekipler yaya güvenliği için yapılan korkulukları geri dönüşümden imal ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde atıl halde bulunan malzemeler yaya korkuluğu yapımı için kullanılıyor. Böylece geri dönüştürülebilecek malzemeler değerlendirilerek tasarruf sağlanmış oluyor.

Refüjlere ve kot farkı olan noktalara korkuluk yerleştiriliyor

Kullanılan malzemeler geri dönüşümden