Başkent'in renkli misafirleri flamingolar Mogan Gölü semalarından geçti

29.04.2021 - 14:20, Güncelleme: 29.04.2021 - 14:20 4052+ kez okundu.

Başkent'in renkli misafirleri flamingolar Mogan Gölü semalarından geçti

Başkent’in Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Sel Kapanı göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor. Allı turna adıyla da bilinen flamingolar göç takvimlerinin gelmesiyle birlikte renkli görüntüler oluşturarak Başkent semalarından geçti.

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Başkent’in semaları ve göletleri flamingoların dansına tanıklık etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ekipleri, flamingoların su üzerinde ve gökyüzündeki görsel şölenini ölümsüzleştirdi. Onlarca flamingonun renkli görüntüleri büyüledi Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Sel Kapanı, flamingoların göç durağı üzerinde bulunuyor. Türkiye’de allı turna adıyla da anılan flamingolar sürü halinde göç yolları üzerinde yer alan Ankara’dan geçerek renkli görüntüler oluşturdu. Onlarca flamingo, renkleri ve asaletleri ile görenleri büyüleyerek sıcak bölgelere göç etmeye devam ediyor.

Onlarca flamingonun renkli görüntüleri büyüledi