Başkan Çetin'den çevreci çocuklara teşekkür ziyareti

GÜNDEM 30.04.2021 - 10:15, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:15 3182+ kez okundu.

Başkan Çetin'den çevreci çocuklara teşekkür ziyareti

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri Mahallesi’nde bulunan sitelerine Başkan Çetin’e yazdıkları mektupla geri dönüşüm kutusu isteyen Ela Havva Yaşar, Ada Göçer ve Zeynep Apucu’yu ziyaret ederek hem geri dönüşüm kutularını teslim etti hem de duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti. Çocuklara hediye veren Çetin, “Ela, Ada ve Zeynep evlatlarımızı ziyaret ederek çevreye duyarlılıklarından dolayı hem kendilerini hem de ailelerini kutladım. Çocuklarımızın çevre konusundaki duyarlılığı geleceğe olan umutlarımızı artırıyor” dedi. Çocuklar mektup yazdı Çetin ziyaret etti Başkan Çetin, yazdıkları mektupta oturdukları site için geri dönüşüm kutusu isteyen çocukların sorumluluk bilincinde olmalarının çok hoşuna gittiğini bu sebeple ziyaret etmek istediğini söyledi. Çetin, çocuklarımız yazdıkları mektupta, “Dünyamızda bulunan küresel ısınmayı durdurmak ve dünyamızı korumak için sizden istediğimiz şey geri dönüşüm kutuları. Şimdiden çok teşekkür ederiz’’ demiş bir de çok güzel bir resim yapmışlar. Ela, Ada ve Zeynep’i bu güzel mektup üzerine ziyaret etmek istedim. Geri dönüşüm hem çevreyi kirletmemek hem de kaynakların israf edilmemesi anlamında dolayısıyla dünyamızın korunması için çok önemli. Bu sebeple atıklarımızı bu kutulara atacağız. Biz size yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Onun için Çukurova Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Yaşanabilir, tertemiz, pırıl pırıl bir dünya sizlere bırakmamız lazım. Kızılderelilerin bir sözü var. Diyor ki; “Dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık” Yani çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak konusunda borcumuz var” diye konuştu. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğünün Çukurova ilçesindeki okullarda çevre ile ilgili eğitim çalışmaları yaptığını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çocuklarımız bu şekilde bilinçli olduğu sürece ben inanıyorum ki pırıl pırıl bir dünyamız olacak” dedi. Ziyarette Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli çocuklara çevre ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparken Başkan Çetin, çocuklara hediye verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklar mektup yazdı Çetin ziyaret etti