Kapılarını yeniden açan işletmelerde hijyen ve dezenfekte seferberliği

01.06.2021 - 12:26, Güncelleme: 01.06.2021 - 12:26 5652+ kez okundu.

Kapılarını yeniden açan işletmelerde hijyen ve dezenfekte seferberliği

Kovid-19 tedbirleri kapsamında bu sabah uygulanmaya konulan “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” genelgesinde yeniden masada servis hizmeti vermeye başlayan restoran, lokanta, kafe, pastane ve kıraathane gibi yeme içme yerleri Büyükçekmece Belediyesi’nce dezenfekte edildi. Büyükçekmece’nin 24 mahallesinde oluşturulan ekipler günün ilk saatlerinden itibaren yeme içme hizmeti veren işyerlerinde dezenfekte ve hijyen çalışması başlatırken, kurallara uymayan işletmeler uyarıldı. Salgın boyunca rutin olarak sürecek Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulama konulan "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" genelgesi doğrultusunda yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, lokanta, kafe, pastane ve kıraathane gibi yeme içme hizmeti veren işletmeler, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara 07.00 - 21.00 saatlerinde masada servis, gel-al ve paket servis, 21.00 – 24.00 saatlerinde ise sadece paket servisi yapacak. “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” kapsamında ilçedeki yeme içme işletmelerini denetleyen ve hijyen çalışması başlatan Büyükçekmece Belediyesi, restoran, lokanta, kafe, pastane ve kıraathaneleri dezenfekte etti. İşletmelerden gelen talepleri de değerlendiren belediye ekipleri, dezenfekte çalışmasını rutin olarak sürdürecek.

Salgın boyunca rutin olarak sürecek