Bursa Büyükşehir, Tirilye’de çamurla kaplanan yolları temizledi

03.06.2021 - 09:34, Güncelleme: 03.06.2021 - 10:13 2677+ kez okundu.

Bursa Büyükşehir, Tirilye’de çamurla kaplanan yolları temizledi

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Mahallesi'nde çok sayıda ev, iş yeri ve bir okulun sular altında kalmasına, kaldırım taşları yerinden sökülmesine yol açan sağanak yağışın ardından Bursu Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekiplerinin bölgedeki hummalı çalışmasını tamamladı.

BURSA (İGFA) - Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde selin yaralarını sarmak için dün sabah saatlerinden itibaren bölgede hummalı çalışma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların büyük bir bölümünü tamamladı. Büyükşehir'e bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, BUSKİ ve AFAD ekipleri gün boyu süren çalışmalara destek verdi. BUSKİ 24 personel ve 12 iş makinesi, Büyükşehir ise 14 personel ve 11 iş makinesi ile katıldığı çalışmalarda ev ve iş yerlerine dolan sular vidanjörlerle tahliye ederken, çamurla kaplanan yolları temizleyip, zarar gören yolların onarımı için de çalışma gerçekleştirdi. Hatırlanacağı gibi, Bursa’da önceki gece gök gürültülü sağanak yağış özellikle Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi’nde sabah saatlerinde sele dönüştürmüştü. Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Mahallesi'nde maddi hasara yol açan yağış nedeniyle caddeler adeta göle dönerken, azgın sular kaldırım taşlarını yerinden sökmüş, bazı ev ve işyerleri sular altında kalmıştı.