Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde bisikletler maviliklere sürüldü!

03.06.2021 - 15:59, Güncelleme: 03.06.2021 - 15:59 2699+ kez okundu.

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde bisikletler maviliklere sürüldü!

Dünya Şairi Nazım Hikmet’in aramızdan ayrılışının 58’inci yıldönümünde farklı bir etkinliğe imza atan Büyükçekmeceliler aynı gün kutlanan Dünya Bisiklet Günü kapsamında bisikletlerini maviliklere sürdü. Büyükçekmece Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle vefatının 58. yılında “Dünya Şairi” Nazım Hikmet Ran anıldı. Dünya çocuklarının çizdiği resimler sergilendi Nazım'ın savaş karşıtı şiirlerinden biri olan Kız Çocuğu’ndan yola çıkılarak dünya çocuklarının yaptığı resimler “Çocukların Barışı” isimli sergide bir araya geldi. Büyükçekmece Belediye Binası Dumlupınar Salonu’ndaki serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı Genel Sekreteri Turgay Fişekçi, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri ve minik öğrenciler birlikte gerçekleştirdi. Sergide12 yaşındaki Elif Şahin’in Nazım'ın savaş karşıtı şiirlerinden biri olan Kız Çocuğu’nu okuması duygu yüklü anlar yaşattı. Dünya Bisiklet Günü’nde 100 bisikletçi pedal çevirdi Büyük Şair Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü ile 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü birlikte kutlayan Büyükçekmeceliler, Nazım’ın “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” şiirinin ilham verdiği “Bisikletleri de Maviliklere Süreceğiz” etkinliğinde buluştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün verdiği startın ardından yüz bisikletçi Büyükçekmece Belediyesi – Büyük Atatürk Parkı etabında pedal çevirdi.  “Bisikleti ulaşım aracı olarak hayatımıza sokmalıyız” Yapılan etkinlikler hakkında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu; “Bugün 3 Haziran. Önemli bir gün bizim için çünkü dünya şairi, büyük düşünür, büyük usta, büyük edebiyatçı Nazım Hikmet’i aramızdan ayrılışının 58’inci yılında anıyoruz. Ama aynı zamanda bugün 3 Haziran Dünya Bisiklet Binme Günü olarak ilan edilmiş ve birkaç yıldan beri kutlanıyor. İkisini birleştirdik. Büyük ustanın dediği gibi bugün bisikletleri de maviliklere süreceğiz ifadesiyle birleştirdik çok da güzel oldu. Hem Nazım Hikmet’i büyük ustayı rahmetle minnetle anıyoruz. O’nu anlamaya çalışıyoruz. Hem de bisikletin sadece bir spor olmadığını bisikletin bir ulaşım vasıtası olduğunu artık dünyada değişen iklimin ve gaz salınımın dünyanın geleceği için ne kadar tehlikeli olduğunu hepsini bir bütün içerisinde anlayarak, doğanın, tabiatın, havanın daha az kirletilmesi ve iklim değişikliğinin bir bakıma engellenmesi için bisikleti Türk milleti kendi hayatına ulaşım aracı sokmalıdır.” “Dünyada savaşlar olmasın çocuklar ölmesin” Okuduğu “Kız Çocuğu Şiiri” ile duygu dolu anlar yaşatan 12 Yaşındaki Elif Şahin’de duygularını şu sözlerle ifade etti: “Ben Nazım Hikmet’in şiirlerini okurken şiirlerinden de anlayacağım üzere çok vatansever, çocuklara önem veren biri olduğunu anlıyorum. Şiirlerini okurken içinde kayboluyorum. Özellikle de Kız Çocuğu Şiiri. Şiiri okurken biraz heyecanlı biraz hüzünlüydüm. Çünkü gerçekten çok büyük bir şairin aramızdan ayrılışının yıldönümü. Ben şiiri okurken şiire duyguyu vermekten çok o şiiri kendi içimde yaşadım. Dünyada savaşlar olmasın çocuklar ölmesin. Hiç kimse ölmesin bir tek çocuklar değil.

Dünya çocuklarının çizdiği resimler sergilendi

Dünya Bisiklet Günü’nde 100 bisikletçi pedal çevirdi

“Bisikleti ulaşım aracı olarak hayatımıza sokmalıyız”

“Dünyada savaşlar olmasın çocuklar ölmesin”