İzmit Belediyesi Yetenek Taraması tüm heyecanıyla sürüyor

04.06.2021 - 11:41, Güncelleme: 04.06.2021 - 11:41 2735+ kez okundu.

İzmit Belediyesi Yetenek Taraması tüm heyecanıyla sürüyor

Çoğunluğu İzmit olmak üzere Kocaeli genelindeki yetenekli gençleri keşfetmek için yola çıkan İzmit Belediyesi’nin dünyaca ünlü keman virtüözüyle birlikte hayata geçirdiği Sanat Akademisi’nin Yetenek Taraması son hızıyla sürüyor.

Kocaeli genelinde birçok yetenekli gencin müzik alanında değerlendirildiği İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Yetenek Taraması 3’üncü gününde Sanat Akademisi ve Yahya Kaptan Mahalle Konağı’nda devam etti. İzmit Belediyesinin Yetenek Taraması sayesinde birçok genç eğitimde fırsat eşitliğini yakalayarak dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın ve alanında uzman eğitmen kadrodan eğitim alma olanağını yakalayacak. EMEK VEREN TOPLUM İÇİN Yetenek Taramasına katılan 9 yaşındaki Tuna Erdil’in öğretmen annesi Öznur Erdil, “Henüz kreşteyken müdürü ve müzik öğretmeninin yönlendirmesiyle çocuğumuzun müziğe olan ilgisini fark ettik. Bu yetenek taraması çok kıymetli bir uygulama. Ben bir öğretmen olarak da bunun kıymetini hissediyorum. Umarım daha çok emek veren bir toplum olacağız diyerek İzmit Belediyesine gençlere verdiği fırsattan dolayı teşekkürlerini iletti. KEŞFEDİLMEMİŞ KALMASIN Tuna Erdil’in babası Ata Emre Erdil ise, “İzmit Belediyesinin internet sitesinde duyuruyu gördük, katılmak istedik. Özellikle İzmit Belediye Başkanımız sayın Fatma Hanım’a çok teşekkür ediyoruz. İzmit’in mahallelerinde yeteneği olup da hiç keşfedilmemiş gençlerimiz, çocuklarımız var. Bunların keşfedilmesine olanak sağlıyor. Hem oğlumuz için hem de tüm çocuklarımız için sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

EMEK VEREN TOPLUM İÇİN
KEŞFEDİLMEMİŞ KALMASIN