Başkan Büyükakın, Hyundai ile Ustam Projesini konuştu

GÜNDEM 04.06.2021 - 13:31, Güncelleme: 04.06.2021 - 13:42 2846+ kez okundu.

Başkan Büyükakın, Hyundai ile Ustam Projesini konuştu

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 14. Olarak yer alan Hyundai Assan CEO’su Sangsu Kim ve beraberinde ki heyeti makamında konuk etti.

KOCAELİ (İGFA)- Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 14. Olarak yer alan Hyundai Assan CEO’su Sangsu Kim ve beraberinde ki heyeti makamında konuk eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Nitelikli insan kaynağının üretim merkezleri için önemini çok iyi biliyoruz. Bunun için Ustam projesini hayata geçirdik. Binlerce gencimizi iş sahibi yapacak ve aynı zamanda sanayimizin de ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına katkı sunacak Ustam Kocaeli projemizde eğitimler başlıyor” açıklamasını yaptı. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Hyundai ve diğer tüm firmaları tebrik eden Başkan Büyükakın, “Yatırımın, üretimin ve istihdamın her zaman yanındayız” dedi.  Hyundai Assan CEO’su Sangsu Kim ise, “Bizleri kabul ettiğiniz ve sektörümüze dönük ilginizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek misafirperverliği için Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Günün anısına Kocaeli’nde üretilen bir otomobilin maketini hediye eden Kim, kapasite ve üretim durumları hakkında da Başkan Büyükakın’a bilgi verdi. “Ülkemizin katma değerli ürünlerin üretmede ki becerisine destek için okullarımızda kodlama ve robotik sınıflarımızı kuruyoruz” diyerek konuklarıyla yeni nesil üretim modelleri üzerine değerlendirmeler de yapan Başkan Büyükakın, “Geleceği şimdiden kazanmak için donanımlı nesiller yetiştirmede Büyükşehir Belediyesi olarak büyük adımlar atıyoruz. Bu noktada asla durmayacağız ve çocuklarımızla birlikte gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.