Manisalı minikler doğa için seferber oldu

04.06.2021 - 13:24, Güncelleme: 04.06.2021 - 13:43 4707+ kez okundu.

Manisalı minikler doğa için seferber oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mesir Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.

MANİSA (İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından okul öncesi eğitime destek olmak amacıyla il geneline yayılan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, toplumda farkındalık yaratacak etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Mesir Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileri, merkezin bahçesine meyve fidanı dikimi gerçekleştirdi.  Meyve dikim töreni öncesi programın açılış konuşmasını yapan Daire Başkanı Ergün Aksoy, “Yaşadığımız çevrenin hızla kirlenmesi ve önüne geçilemeyecek bir hal alması bizleri endişelendiriyor. Doğayı koruma bilincinin önce ailede, sonra okulda ve çocuklarımızın yaşadıkları çevrede devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeşili ve mavisiyle kusursuz bir uyum içerisinde olan doğamıza sahip çıkmalı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu fidanların tutması ve meyve vermesi için onları sevmeli, sulamalı ve iyi bakmalıyız. Çocuklarımızla birlikte doğaya anlamlı bir hediye bırakmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.