'Soner Çetin eşitlikçi bir kent yaratmış'

GÜNDEM 11.06.2021 - 13:38, Güncelleme: 11.06.2021 - 13:38 2663+ kez okundu.

'Soner Çetin eşitlikçi bir kent yaratmış'

Kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirilen “Yaşam Hak” projesi kapsamında Adana’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. Başkan Soner Çetin’le birlikte atölyeleri gezen ve kursiyerlerle sohbet eden Nazlıaka, “Çukurova’da çok güzel çalışmalar yapılıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Başkan Soner Çetin’in Çukurova’da kadın dostu ve eşitlikçi bir kent yarattığını söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirilen “Yaşam Hak” projesi kapsamında Adana’ya gelen Aylin Nazlıaka, Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. Başkan Soner Çetin ile birlikte atölyeleri ziyaret eden ve kursiyerlerle sohbet eden Nazlıaka, yapılan çalışmalar ve verilen meslek kurslarıyla ilgili bilgi aldı. KADIN OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün çok özel bir proje olduğunu belirterek, “Kadınlar bizim her şeyimiz. Kadınlar olmadan ne siyaset, ne belediyebaşkanlığı ne de bir siyasi parti olur. Emek veren tüm kadın kolları genel başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ama Aylin Hanımın yeri bambaşka. Kendisini misafir etmekten dolayı çok mutluyum” dedi. “Bereketle topraklarda olmanın gururunu yaşıyorum” ifadesini kullanan Aylin Nazlıaka’da “Bu tesis için değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Atatürk, ‘Yer yüzündeki her şey kadının eseridir’ demiş. Buradaki eserlere bakınca Atatürk’ün sözünün ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Değerli başkanımız kadın dostu, eşitlikçi bir kent yaratmış. Kadını özgürleştirmek, kadını evin dışında bir yaşamda bir araya getirmek için kreşler, kadın sohbet evleri, danışmamerkezi yapmış” şeklinde konuştu. Aylin Nazlıaka şöyle devam etti: YERELDEN GENEL İKTİDARA “Bu ülkenin sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmeye ihtiyacı var. İnönü’nün‘İktidar sahibi olabilirsiniz ama itibar sahibi olamayabilirsiniz” şeklinde bir sözü var. Bugün mafya ticaret ve siyaset üçgeninin içinde sıkışmış bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Bu nedenle yerelden başlayan başarımızı ve Adana’da bugün daha da büyüttüğümüz umudumuzu, iktidarı kucaklama kararlılığımızı  Çukurova’dan tüm Türkiye’ye yayalım. İnşallah ilk seçimlerde Ata’mızın izinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, biz kadınların öncülüğünde dostlarımızla birlikte ülkemizi yeniden laik, demokratik, aydınlık bir Türkiye’ye dönüştürecek iktidarı kucaklayalım. Onları da geldikleri gibi gönderelim.” CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü ziyaretine CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, ilçe kadın kolları başkanları ve partili kadınlar da katıldı.

KADIN OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ

YERELDEN GENEL İKTİDARA