Tekirdağ Büyükşehir çöpten üretilen enerjiyle yaklaşık 20 bin haneye ışık oluyor

GÜNDEM 02.07.2021 - 10:19, Güncelleme: 02.07.2021 - 10:19 1178+ kez okundu.

Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Demirli Mahallesi’nde bulunan Demirli Katı Atık Bertaraf Tesisinde inşa ettiği Elektrik Santralinden günde ortalama 20 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik enerjisi üretiyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından işletilen Elektrik Santralinde, saatte ortalama 5 megawatt, günlük 120 megawatt, aylık ise yaklaşık 3.600 megawatt elektrik üretimi sağlanıyor. Üretilen elektrik enerjisi, Elektrik İdaresi aracılığıyla vatandaşlarla paylaşılıyor. Vahşi depolama yapılan bölgede görüntü kirliliğinin önlenmesini ve çevreye yayılan kötü kokunun da giderilmesini sağlayan çevreci proje sayesinde, çöpten elde edilen enerjiyle yaklaşık bin haneye elektrik enerjisi veriliyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çevreye duyarlı bir anlayışla kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanıyoruz. İlçe belediyelerimiz tarafından toplanan evsel katı atıkları aktarma istasyonlarımızdan alıp modern araçlarımızla Demirli Katı Atık Bertaraf Tesisimize götürüyoruz. Düzenli depolama faaliyetlerinin yürütüldüğü tesisimizde Enerji Santralimizi faaliyete geçirerek enerji üretim faaliyetlerimizi başlattık. Söz konusu tesisimizde günde yaklaşık 20 bin haneye yetecek miktarda elektrik enerjisi üretiyoruz. Güzel Tekirdağ’ımıza ve ülke ekonomisine hayırlı olsun.” dedi.