GASKİ’den yeni yapılandırma müjdesi

02.07.2021 - 15:01, Güncelleme: 02.07.2021 - 15:22 1256+ kez okundu.

GASKİ’den yeni yapılandırma müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından birikmiş su borcu olan vatandaşlar için yapılandırma uygulaması başladı. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olan yapılandırmada GASKİ, peşin ödeme yapıldığında borcun gecikme faizinde yüzde 90 indirim uygulayacak.

GAZİANTEP (İGFA) - Biriken su borçlarının rahat bir şekilde ödenebilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren GASKİ yapılandırma çalışmasını başlattı. Yürürlüğe girmiş olan 7326 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" hükümleri uyarınca GASKİ, vatandaşların birikmiş bulunan su ve atık su borçlarının vatandaşların rahat ödeyebilmesi için, son ödeme tarihi 30 Nisan 2021 ve öncesi olan faturalarda geçerli olacak uygulamada öte yandan peşin ödeme yapıldığında gecikme faizinde yüzde 90 indirim uygulanacak. Yapılandırma, yararlanmak isteyenlere 6-9-12 veya 18 taksit imkanı sunuyor. Yapılandırma için kimlik bilgileri ile birlikte GASKİ Genel Müdürlüğü Merkez Binası’na, Karataş veya ilçelerde bulunan şubelere müracaat edilecek.