Güzelbahçe’de Madımak’a tiyatral anma

GÜNDEM 03.07.2021 - 10:01, Güncelleme: 03.07.2021 - 10:12 1186+ kez okundu.

Güzelbahçe’de Madımak’a tiyatral anma

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel'de 33 aydın, yazar, düşünürün hayatını kaybettiği katliamın yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe’de ‘Kalıntı’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

İZMİR (İGFA) - İzmir'in Güzelbahçes ilçesinde Sivas Madımak katliamının 28.yıl dönümünde Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu'nda tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunu yazan ve yöneten aynı zamanda oynayan CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek, ilk kez Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve tüm ilçe yöneticilerinin sahne aldıkları oyunu yönetmek benim için hem gurur verici, hem de çok zor olduğunu belirtti.  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce mizah yazarı ‘Aziz Nesin’i oynarken, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen gazeteci ‘Uğur Mumcu’yu oynadı. Bundan tam 28 yıl önce büyük halk önderi Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden, 33 aydın, yazar, düşünür karanlık zihniyetli, gerici, bir güruh tarafından katledildiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,"Biz bu katliamda sorumlu olanları, katilleri serbest bırakanları ve davayı zaman aşımına uğratanları affetmiyoruz. Bizim acımız ilk günkü gibi taze. Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız” dedi.