Marmaris belediye ekipleri teyakkuza geçti

GÜNDEM 09.07.2021 - 15:38, Güncelleme: 09.07.2021 - 15:38 1176+ kez okundu.

Marmaris belediye ekipleri teyakkuza geçti

Marmaris Belediyesi ekipleri turizm sezonunun başlaması ve gelen misafir sayısının artmasıyla adeta teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hem Marmaris’te yaşayan vatandaşlarımızın hem de misafirlerimizin rahat bir sezon geçirmesini sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

1 Temmuz’dan itibaren normalleşme takviminin başlamasıyla Marmaris’e gelen yerli ve yabancı turist sayında artış yaşandı. Marmaris Belediyesi ekipleri de çalışmalarını hızlandırdı. Fen işleri, park ve bahçeler, destek hizmetleri, zabıta, temizlik ekibi gibi tüm icraatçı birimleri büyük bir yoğunlukla çalışıyor. Fen İşleri müdürlüğü ekipleri ilçede yeni yollar açma, üst yapı yenileme gibi çalışmaların yanı sıra özellikle turistik bölgelerde tamir ve bakım faaliyetlerine de ağırlık veriyor. Yeni parklar yapan, mevcutları revize eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü de Destek Hizmetleri ile birlikte kenti güzelleştirmek için peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Turizm sezonunun başlamasıyla gelen misafir sayısının artması ve işletmelerin hepsinin açılması nedeniyle zabıtalar da yoğun şekilde çalışıyor. Ekipler işletme önü emtiaların izin verilen alan dışına taşması, kaldırıma trafiğe kapalı alana park yapılması, kamusal alana masa sandalye koyma, çöp çıkarma, menü ve stant koyma, inşaat yasağına rağmen faaliyetine devam edenlerin tespiti ve işlem yapılması gibi konularda denetimlerine eksiksiz devam ediyor. TEMİZLİKTE 7/27 ESASI Kent nüfusunun artmasıyla birlikte en büyük yük de temizlik işleri ekiplerinin omzuna biniyor. Turizmdeki hareketlilikle beraber iş yoğunluğu artan ekipler hem ilçe merkezinde hem de turistik mahallelerde 7/24 esasına göre çalışıyor. Çöp toplama, sokak yıkaması, konteynerlerin yıkanması ve ilaçlanması gibi işlemleri gerçekleştiren ekipler öte yandan sorumluluk alanında olmamasına rağmen sahiller, plajlar, koylar, orman, seyir tepeleri ve yol kenarlarına atılan atıkları da temizliyor. Sezonun açılması ile tüm belediye ekiplerinin teyakkuza geçtiğini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hem Marmaris’te yaşayan vatandaşlarımızın hem de misafirlerimizin rahat bir sezon geçirmesini sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Ben özellikle temizlik noktasında vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını rica ediyorum. Elbette ki temizlik bizim en büyük görevimiz. Ancak üzülerek söylüyorum ki; ortak kullanım alanları çokça kirletiliyor. Marmaris hepimizin, bu güzel kenti koruyalım, geleceğimizi çöpe atmayalım” dedi.

TEMİZLİKTE 7/27 ESASI