Sakarya Büyükşehir’in Yaz Okulu açıldı

EĞİTİM 10.07.2021 - 09:23, Güncelleme: 10.07.2021 - 09:32 1342+ kez okundu.

Sakarya Büyükşehir’in Yaz Okulu açıldı

Sakarya Büyükşehir’in 20 farklı branşta ücretsiz eğitim vereceği Yaz Spor Okulları yapılan törenle start aldı. Açılışta konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Korona sebebiyle ara verdiğmiz sportif faaliyetlerimiz şimdi yeniden canlanacak" dedi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Yaz Spor Okulları, renkli bir törenle faaliyetlerine başladı. Açılış töreni alt yapı ve yaz okulu açılış töreni gerçekleştirildi. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’nde düzenlenen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yüce sporcularla buluştu Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda halk oyunları gösterisi ve çeşitli branşlardaki sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Gösteri sonrası Başkan Ekrem Yüce, bir araya geldiği genç sporcularla sohbet edip onlara hediyeler dağıttı. Açılışı gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarında 8-18 yaş arası öğrenciler ve engelli öğrenciler Atletizm, Basketbol, Kano, Wushu, Güreş, Atıcılık, Boks, Taekwondo, Özel Sporcular, Masa Tenisi, Karate, Bisiklet, Kürek, Bocce, Judo, Ampute Futbol, Hentbol, Halter, İşitme Engelliler Sporları ve Kickboks gibi branşlarda ücretsiz eğitim alacak. Sportif çalışmalar yeniden canlanacak Sportif çalışmaları çok önemsediklerine değinerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Malumunuz Kovid-19 salgını sebebiyle tüm sportif faaliyetlere uzun bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Gençlerimiz gelişimleri için elzem olan spordan uzak kaldı. Şimdi çok şükür Allah’a ki normalleşmeler başladı. Durma noktasına gelen sosyal hayat şimdi yeniden canlanacak sportif çalışmalar gibi ara verilen faaliyetler hızla devam edecektir. İnanıyorum ki bu okulda bir çok yıldız sporcu yetişecek ve Sakaryamızı en güzel şekilde temsil edecek. Tüm Sakarya’ya hayırlı olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak sportif çalışmaları çok önemsiyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde 20 branşta 2627 sporcu ve 37 antrenör ile uluslararası müsabakalarda şehrimizi temsil ediyoruz. ” dedi. “Milli takıma sporcu yetiştiriyoruz” Milli takıma seçilen birçok sporcu yetiştirdiklerine değinen Başkan Yüce, “Geçtiğimiz hafta Kickboks Milli Takım Seçme Müsabakalarında 3 sporcumuz Batuhan Bozarlı, Ayşe Kaplan ve Fatih Erman dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil etmek üzere seçildi. İşitme engelli sporcumuz Mükremin Aktaş, güreşte hem Dünya Şampiyonu hem de Avrupa Şampiyonu olmuştur. Yine sporcularımızdan Serhat Kırık, Avrupa ikincisi olmuştur. İnşallah yaz okullarında sporu seven gençlerimizle birlikte sporcularımızın ve başarılarımızın sayısı artacaktır” dedi.

SAKARYA (İGFA) -

Başkan Yüce sporcularla buluştu

Sportif çalışmalar yeniden canlanacak

“Milli takıma sporcu yetiştiriyoruz”