Kocaeli’de çocuklar ‘Doğa’ ile buluşacak

ÇOCUK 11.07.2021 - 09:29, Güncelleme: 11.07.2021 - 09:48 3554+ kez okundu.

Kocaeli’de çocuklar ‘Doğa’ ile buluşacak

Kocaeli'de Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda doğa eğitimlerinin verildiği Doğa Okulu, COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda yeniden başlıyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda Doğa Okulu yeniden çocuklar için açılıyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen eğitimlerde, çocukların doğayla zayıflayan bağlarının tekrar güçlü bir şekilde oluşturulması hedefleniyor. Her eğitim için farklı konseptte hazırlanan açık hava sınıflarında, COVID-19 önemleri alınarak eğitimlere başlanacak. Uzun süredir evde olan çocukların doğa ile tekrar buluşmaları sağlanacak. Eğitim için bekleme alanı oluşturulan çocuklara yeni maske dağıtımı yapılarak görevli tarafından ateş ölçümleri yapılacak. Tek kullanımlık isimlikler ve önlüklerin verileceği eğitimde tedbirlere çocukların eksiksiz uyması sağlanacak. Eğitime başlamadan önce sosyal mesafenin ve el temizliğinin önemine dikkat çekilecek. Eğitim alanının birkaç noktasına koyulan dezenfektanlar ile çocukların sık sık ellerini dezenfekte etmesi sağlanacak. HES KODU KONTROLLÜ EĞİTİM 7-14 yaş arasındaki çocuklara eğitim veren Doğa Okulu, eğitimlere katılan her çocuğun HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılarak eğitimlere başvurusunun daha sonrasında onaylanması sağlanacak.

HES KODU KONTROLLÜ EĞİTİM