Yenimahalle Türkü Festivali'nde "Vefalı" son

13.07.2021 - 11:44, Güncelleme: 13.07.2021 - 11:44 1201+ kez okundu.

Yenimahalle Türkü Festivali'nde "Vefalı" son

Yenimahalle Belediyesi’nin 5 gün süren Türkü Festivali Cengiz Özkan, Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe’nin sahne aldığı “Vefa Konseri” ile son buldu. Batıkent Murat Karayalçın Meydanı’nda düzenlenen konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, konsere ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sanatı olmayan, sanata değer vermeyen bir milletin ruhu da olmaz. Sanata emek vermiş tüm sanatçılarımız başımızın tacıdır” dedi. Sanat medeniyet demektir Başkan Yaşar, “Milletler sanatlarıyla dünyada söz sahibi olurlar, saygınlık kazanırlar. Hiçbir ülke topuyla tüfeğiyle, binalarıyla, yollarıyla övünmez. Sanatçısı, edebiyatçısı, şairleriyle övünür. Çünkü sanat evrenseldir. Biz de sanata, sanatçıya gereken değeri verir, vefa gösterirsek söz sahibi olabiliriz” diye konuştu. Pandemi nedeniyle iki yıldır evlerine kapanmak zorunda kalan Yenimahalleliler ile halkla buluşamayan sanatçıları bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Yaşar, “Bu salgın bize gösterdi ki bir arada olmak, birlikte coşmak, eğlenmek, sarılmak çok kıymetliymiş. Hastalığın ağırlığı bir yana psikolojik olarak da yalnızlaştıran bir salgınla karşı karşıya kaldık ve birlikte daha güzel olduğumuzu anladık. Biran önce bu beladan kurtulup, aldığımız derslerle normal hayatımıza dönmeyi diliyorum” dedi. Fethi Başkan hayalimizi gerçekleştirdi 2 yıl aradan sonra ilk kez sahne aldıklarını söyleyen Belkıs Akkale de yeniden halkla birlikte türküler söylemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki yıldır sevenlerimiz ile buluşamıyoruz. Biz bu süreçte sıkıntılar çektik ama dik durmaya çalıştık. Geçim bir şekilde sağlanıyor ancak sevenlerimizin özlemi çok daha zor oldu. Şu an çok mutluyum. Hep bir Türkü Festivali yapılmasını hayal ediyorduk. Fethi Başkanım bu hayalimizi gerçekleştirdi. Başka belediyelere de örnek olmasını diliyorum ”dedi.

Sanat medeniyet demektir

Fethi Başkan hayalimizi gerçekleştirdi