Başkan Kocaispir’den 15 Temmuz mesajı

13.07.2021 - 14:13, Güncelleme: 13.07.2021 - 14:14 1197+ kez okundu.

Başkan Kocaispir’den 15 Temmuz mesajı

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınadığını belirten Başkan Kocaispir, “15 Temmuz 2016 günü aziz Türk milleti şanlı duruşunu sergilemiş, devletine karşı düzenlenen bu alçak darbe girişiminde devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna tankların altına yatabilecek kadar kendini ortaya koymuştur. Bu destansı direniş ruhu ilelebet canlı kalacaktır” ifadelerine yer verdi. Başkan Kocaispir şunları kaydetti; “15 Temmuz 2016 gecesi asker elbisesi giymiş teröristler uçaklar, helikopterler, tanklar, silahlarla devlete ve millete haince saldırmışlardır. Tarihte ilk defa bir parlamento, savaş uçaklarının hedefi olmuştur. Ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmış FETÖ mensubu hainlerin o gece yaptığı alçak saldırı, bu asil milletin devleti uğruna mücadele azmini çok daha fazla artırmış, sokaklara çıkılarak gösterilen büyük direnişle tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanmıştır.  15 Temmuz gecesi kararlı duruşu ve kendilerine doğrultulan silahlara karşı canını hiç düşünmeden siper eden, kahraman Türk milleti korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Bizler, Türk milletinin vatanı uğruna neler yapabileceğini gösteren bu anlamlı direnişin mimarlarından başta Ömer Halis Demir’in ve bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan 251 şehidimiz ile gazilerimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı, gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik. ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyip hainlere fırsat tanımayan tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Bu vesileyle 15 Temmuz’un yıldönümünde, tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”